19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı, Cuma sabah saat 09.00 da Kültür Tepesindeki Atatürk Anıtına Çelenk sunulması ile başladı. Süleyman Demirel Kültür Merkezindeki salon programına ,Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla tamamlandı.

Kutlama törenine; Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zekeriya Özak, Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ayhan Memük, Deniz Hava Üs Komutan Vekili Alb Ender Alev, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Alb. Mehmet Karadeniz, KOTO Başkanı Necmi Bulut, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Daire Müdürleri, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’ın açılış konuşması ile devam etti.

24 Kasım Anadolu Lisesi folklör ekibinin Artvin yöresi halkoyunları gösterisinin ardından 24 Kasım Anadolu Lisesi öğrencilerinin “Kurtuluş Destanı” adlı oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı.

Öğrencilerin büyük bir coşku ile söyledikleri Gençlik Marşının ardından Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu ve protokol üyeleri, öğrencileri ve öğretmenleri tebrik ederek, günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.