15 Temmuz gecesi ülkemizde meydana gelen darbe girişiminde Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokağa dökülen kahramanlarımızın o gece yaşadıklarını, hislerini ve duygularını paylaşacakları “Tecrübe Konuşuyor Kahramanlar” programı Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa; Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Adalet Komisyon Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, Vali Yardımcıları Abdullah Etil, Hasan Gözen,  İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Alay Komutanı J. Alb. Mehmet Karadeniz, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti İl Başkanları, Sendika ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun konuşmalarından sonra İsmail Hakki Ürün Moderatörlüğünde Abdullah İrgin, Ahmet Yasin Kasarcı, Ayla Kasarcı ve Orçun Şekercioğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile tanka, tüfeğe aldırmadan meydanlara inen, darbe girişimine karşı duruşları ile simge olan kahramanlarımız o gece yaşadıklarını ve duygularını anlattılar.
 
Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu ve protokol üyeleri, 15 Temmuz şehitlerimizin yakınlarına Türk Bayrağı verdikten sonra, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Sayın Valimize Türk Bayrağı ve Bakanlığın plaketini takdim etti ve günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.