Türkiye Eskrim Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan Yıldızlar Federasyon Kupası  21-22 Ocak 2017;  Süper Minikler ve Minikler Boğaziçi Açık Eskrim Turnuvası 23-28 Ocak 2017 tarihlerinde İstanbul ilinde yapıldı.

Müsabakalara ilimizden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor ve Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor kulübünden lisanslı yıldızlarda 20, süper minik ve miniklerde 31 sporcu olmak üzere toplam 51 sporcu katıldı. Yoğun katılımın olduğu müsabakalar sonunda ilimiz sporcuları 3 kupa ve 6 madalya alarak kürsüde yer aldılar. Süper miniklerde ilk resmi müsabakalarına çıkan tüm sporcularımız pul müsabakalarını geçerek direk eleme müsabakalarına katılma başarısını göstermişlerdir.Genel olarak değerlendirdiğimizde ise müsabakalara katılan tüm sporcularımız 3 kupa , 6 madalya ve aldıkları galibiyetler  ile klasman sıralamalarıyla  başarılı olmuşlardır. 

Ömer Kılıç, Turgay Tümkuş, Aslıhan Kayabaş antrenörlerimiz nezaretinde haftanın 6 günü Ş.P. Recep Topaloğlu Spor Salonunda eskrim çalışmalarına katılan sporcularımızın güç geliştirme ve kondisyon çalışmaları   Tahir Tarım tarafından yapılmaktadır. Sporcuların  mental gelişimleri ise eski eskrimci psikolog Dr. Öznur Göçmen tarafından yapılmaktadır. Sporcularımızın yetişmesinde emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ederiz.

Müsabakalarda kupa ve madalya alan sporcularımız:

3.Emine ipek Aydın     Yıldız Bayan Epe     Kocaeli Büyükşehir Bel.Kağıt Spor Kulübü
2.Melike Taşdelen     Yıldız Bayan Flöre     Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü
3.Kübra Temel        Yıldız Bayan Flöre     Kocaeli Büyükşehir Bel.Kağıt Spor Kulübü
1.Duru Fazlıoğlu    S.Minik Bayan Epe    Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü
2.İpek Gürsu        S.Minik Bayan Epe    Kocaeli Büyükşehir Bel.Kağıt Spor Kulübü
7.Yağmur Akgül    S.Minik Bayan Epe    Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü
3.Y.Arhan Doyaroğlu    Minik Erkek Flöre    Kocaeli Büyükşehir Bel.Kağıt Spor Kulübü
7.Duru Fazlıoğlu    Minik Bayan Epe    Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü
6.Duru Taş        S.Minik Bayan Flöre    Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü