Toplantıda CEV Asbaşkanı Jan Hironek, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Sakarya Vali Yardımcısı Recep Uzal, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Spor Şube Müdürü Bülent Kasım, Voleybol Federasyonu İl Temsilcisi Mehmet Fethi Ayav, Adapazarı İlçe Gençlik Spor Müdürü Fatih Çelikel, Serdivan İlçe Gençlik Spor Müdürü Hüdayi Kaynar, İl Müdürlüğü Spor Servisi Şefi İlhan Şerif Aykaç ve çok sayıda basın görevlisi yer aldı.
Konuşmada ilk söz alan TVF Başkanı Özkan Mutlugil, şampiyonaya ev sahipliği yapacak Sakarya ve Kocaeli illerindeki voleybol faaliyetlerini artırmayı planladıklarını ifade ederek “Eskiden olduğu gibi Sakarya ve Kocaeli illerinden milli takımlarımıza oyuncu yetişmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

Şampiyonaya ev sahipliği yapacak illerden Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, “Futbolu bir kenara koyarsak, ülkemizde basketbol ve voleybolda çok büyük başarılar kazandık. Özellikle bayan voleybolunda dünya çapında adımızı duyurduk. İnşallah erkek voleybolcularımız da bu seviyelere gelecekler. Bütün Sakaryalı ve Kocaelili sporseverleri, bu şampiyonayı izlemeye davet ediyorum. Tekrar Federasyon Başkanımıza ve federasyonumuza bu turnuvayı Sakarya’ya verdikleri için teşekkür ediyorum” dedi. Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ise u19 milli takımımızın belki de 2020 olimpiyatlarında ülkemizi temsil edebileceğini belirterek “Hem bu kardeşlerimizi hem de Avrupa’dan gelecek misafirlerimizi desteklemek için her türlü tedbiri alıp salonlarımızı doldurmak istiyoruz” diye konuştu.
Toplantıda son olarak söz alan CEV As Başkanı Jan Hironek ise TVF’yi Ankara ve İstanbul dışındaki illere böyle bir organizasyonu verme kararını tebrik etmek gerektiğini belirterek daha önce yaptıkları teftişlerde bu iki ilin konaklama imkanlarının ve spor salonlarının güzel olduğunu gördüklerini ve takımların burada güzel zaman geçireceklerine inandıklarını söyledi.

Basın toplantısının ardından yapılan kura çekimi ile 6’şarlı iki grup oluştu. Buna göre gruplarda 1 ve 2. sırayı alan takımlar çapraz olarak yarı finalde eşleşecekler. Toplamda 12 ülkenin mücadele edeceği şampiyonada Türkiye Milli takımı maçları Sakarya’da oynanacak. Kura çekimi sonucu oluşan gruplar şu şekilde:

Kocaeli’de oynayacak takımlar (grup 1):
1-Rusya
2-Fransa
3-Polonya
4-İtalya
5-Almanya
6-Sırbistan

Sakarya’da oynayacak takımlar (grup 2):

1-Türkiye
2-Bulgaristan
3-Çek Cumhuriyeti
4-Romanya
5-Danimarka
6-İspanya