Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yapımı tamamlanan Ahmet Çalık Spor Kompleksi'nin açılış törenine katıldı. Bakanlık olarak belediyelerin projelerine destek verdiklerini belirten Bakan Bak,  belediyelerle onlarca tesisi inşa ettiklerini Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Avrupa'nın hatta dünyanın en genç tesislerine, en yeni stadyumlarına, spor salonlarına, yüzme havuzlarına, atletizm pistleri gibi önemli tesislere sahip olduğunu dile getirdi. Bak, özelliklere belediyelere düşen önemli konulardan birinin, gençlere yatırım yapmak, spor tesislerini hizmete açmak ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak olduğunu ifade etti. Bakan Bak; Bakanlığımız, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi işbirliği ile yaptığımız bu tesisimiz şampiyon sporcularını bekliyor.’’ dedi

"En önemli önceliğimiz bağımlılıkla mücadele"

Bakan Bak, Bakanlık olarak bağımlılıkla mücadelenin en önemli öncelikleri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın başta madde bağımlığı, uyuşturucu, içki, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için sporu tabana yaymak, amatör spor kulüplerine destek vermek, çocuklarımızı kulüplere götürmek gerekir. Ailelere sesleniyoruz; çocuklarınızı alıp spor sahalarına, kapalı spor salonları, yüzme havuzlarına götürün. Onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmamız lazım. Anneler olarak çocuklarınızla mutlaka konuşun, çocuklarınızın bu kötü alışkanlıklardan uzak durması için onları dinleyin, onlara zaman ayırın ve ellerinden tutup, amatör spor kulüplerine, yüzme havuzlarına, tesislere getirin. Bu çok önemli. Spora yapılan 1 liralık yatırım, 10 lira olarak geri döner. Bu nasıl döner? Sağlıkta geri döner, emniyette geri döner, sosyal barışta geri döner. Spora yapılan yatırım, karşılıksız kalmaz. Geleceğimiz olan gençlere, sporda yapılan yatırımlar çok çok önemli.

Çok şanslıyız. Sporun içinden gelen, tesisleri çok iyi bilen, Türk sporunu çok iyi bilen bir Cumhurbaşkanımız var. Onun önderliğinde Türkiye'nin dört bir yanında binlerce tesis yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Türkiye, Avrupa'nın en genç stadyumlarına sahip. Türkiye ve İtalya, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonasını birlikte organize edecek. İnşallah bu gençler, o stadyumlarda Avrupa Futbol Şampiyonasını canlı olarak izleyecekler" dedi.

Hırvatistan maçını 1-0 kazanan A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasına katılmak üzere büyük avantaj elde ettiğini dile getiren Bakan Bak, yarın akşam Konya'da Letonya ile yapılacak müsabakayı Türkiye'nin kazanarak önemli bir avantaj elde edeceğine inandıklarını kaydetti.

Bakan Bak, Türkiye'nin her yanında onlarca ulusal ve uluslararası spor organizasyonu düzenlendiğini belirterek, Türkiye'nin bir spor ülkesi olma yolunda hızlı ilerlediğini vurguladı. 

"Gençliğimiz güçlü bir şekilde geliyor"

Bakan Bak, futbolcu Ahmet Çalık'ın elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Onun ismini bu tesise verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Kendisi çok mütevazı bir delikanlıydı. Milli takımda da yer aldı. Onun bir özelliği de şu; fakir fukaraya, garip gurebaya yardım eden, destek olan bir kardeşimizdi. Dokunduğu gençler vardı. Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin tekrar. Böylesine gençlerimizin ismini yaşatmak bizim için çok önemli." ifadelerini kullandı.

Karate dalında olimpiyat ikincisi olan Eray Şamdan'ı tebrik eden Bakan Bak, onun adının da spor salonuna verildiğini aktararak, vesile olanlara teşekkür etti.

"Gerçekten spora yapılan yatırımlar, Türkiye'de devasa bir şekilde devam ediyor. Kocaeli'de bu pastadan payını alıyor." diyen Bak, Türk sporuna emek verenlere şükranlarını sundu.

Bakan Bak, şimdi iş yapma zamanı olduğunu vurgulayarak, "Böylesine güçlü bir Türkiye var. Gençliğimiz de güçlü bir şekilde geliyor. Bu gençlik inşallah, bu bölgede hem maneviyatın güçlenmesi için hem de bu coğrafyanın güçlenmesi için adımlar atacak. Hem sporda hem de gençlikte güçlü bir Türkiye geliyor. Türk sporu, gelecek için sağlam adımlarla yürüyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Bakan Bak'a Kocaelispor forması hediye etti