SİZİ EN İYİ BİZ ANLARIZ...

Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli ve 11 İlde yıkıma sebep olan depremlerin yaralarının sarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden hepimiz kötü bir şekilde etkilendik. Fakat haliyle deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız çok daha fazla etkilendiler. Biz GSB ailesi olarak vatandaşlarımızın bu yaralarına merhem olabilmek ve birlik içinde yaraları sarmak için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Her daim yanında olacağımız depremzede vatandaşlarımız için gençlik merkezlerimiz, yurtlarımız ve il müdürlüğümüz olarak desteklerimizi sürdüreceğiz.

 

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Müdürlüğümüz harekete geçti.

 

İlk aşamada acil ihtiyaçların giderebilmesi için spor salonlarımızda yardım malzemeleri toparlamaya başladık. Birçok personelimiz ve gönüllümüz afet bölgesinin ihtiyaçlarının giderilmesi için gece gündüz demeden canla başla çalıştılar, spor salonlarımızda giysi mağazası oluşturdular. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza hediye edilen 6 karavan deprem bölgesine gönderildi. Aynı zamanda deprem sonucu oluşan kan ihtiyacı için Gebze Spor Salonunda personellerimiz ve vatandaşlarımız kan bağışında bulundular.

Deprem felaketinden bu yana Gençlik Merkezlerimizden(11), il müdürlüğümüzden(89) deprem bölgesine personellerimizi gönderdik. Bunun dışında bize gönüllü vatandaşlarımız ve kamp liderlerimiz de bize yardım için eşlik ettiler.

Gençlik Merkezlerimiz depremzedelerin yaralarını sarabilmek adına gönüllü gençlerimizle beraber Gaziantep’e doğru harekete geçti. Gaziantep’e varan ekip, İslâhiye ve Nurdağı ilçelerine giderek depremden etkilenen vatandaşların yardımına koştu. Ekip, kurulan çadır ve konteyner kentlerde GSB Mutluluk çadırı kurdu. Çeşitli etkinlikler düzenleyerek, depremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştı. Özellikle, depremden etkilenen çocukların yaşadığı travmaların kalıcı olmaması adına psikososyal çalışmalar gerçekleştirdiler.

 

Depremde evleri zarar gören ve mağdur olan vatandaşlarımız için yurtlarımızın kapılarını açtık ve #yurdumuzyuvanızdır dedik. Şimdiye kadar 2893 vatandaşımızı misafir ettik.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Kartepe Öğrenci yurdunda kalan depremzede vatandaşlarımızı ziyaret edip, onların dertlerini dinledi.

Samiha Ayverdi yurdumuzda kalan depremden etkilenen hanımlarla beraber onların özlediği ev ortamını unutturmayarak “Bir Kahve Bir Muhabbet” dedik ve Berat Kandilini çeşitli dualar eşliğinde hep birlikte geçirdik.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ise depremden etkilenen kadınlar için hijyen paketleri dağıttık ve karanfil hediye ettik.

 

Bu zor süreçte sporcularımızı da unutmadık

Basketbol 2.Liginde Mücadele eden Çayırova Belediyesi Eğitim Spor Kulübümüzün Öncülüğünde tesisleri hasar görmüş Gaziantep Gençlik Gelişim Kulübü’nü Çayırova Spor Salonu’nda ağırlarken GSB yurtlarımızda sporcularımızı misafir ettik.

 

Ramazan kapımızı çaldı ve sofralarımızda hep birlikte buluştuk…

Yaşanan deprem felaketinden etkilenip yurdumuzda misafir ettiğimiz vatandaşlarımızla ramazan ayını hep beraber karşıladık.

Bereketle birlikte kapımızı aralayan ramazan ayında birlik ve beraberliğin ne denli içimizi ısıttığını yeniden anlamış olduk.

Ramazanın ilk günlerini depremzede vatandaşlarımızla geçirdik ve onları dinledik, dertlerini paylaştık. Aynı zamanda da çocuklarımızla eğlenmeyi ve gülmeyi de unutmadık.

Ramazan sofralarında yurdumuzda kalan depremzede vatandaşlarımızla birlikte Garnizon Komutanımız, Vali Vekilimiz, Vali Yardımcımız, Kocaeli İl Emniyet Müdürümüz, İl Müdürümüz ve İlçe Müdürlerimiz, Yönetim Hizmetleri Daire Başkanımız ve üst düzey kurum yöneticilerimizle beraber depremden etkilenen vatandaşlarımızı sofralarında yalnız bırakmadık. Vatandaşlarımızla hasbihal edip, onların dertlerini dinleyip acılarını paylaştık. Aynı zamanda depremden etkilenen çocuklarımızın oyunlarına eşlik edip mutluluklarına ortak olduk.

 

Ramazan ayının feyzini ve bereketini yaşadığımız bu günlerle, zor zamanlar geçiren depremzede vatandaşlarımızla aynı sofralarda buluşarak yaralarını sarmaya devam ediyoruz…