Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü, İzmit Belediyesinin Kandıra Sarısu da bulunan Gençlik Kampında 5 gün süren bir kamp yaptı. 65 yavrukurt ve 9 izci liderinin katıldığı kampta yavrukurtlar, birbirinden eğlenceli izci oyunları, kano ve botla dere gezintisi, deniz aktiviteleri, oryantiring, izci simidi yapımı ve bisiklet turu etkinlikleriyle dopdolu beş gün yaşadılar.

HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

Beş gün kaldıkları Sarısu Kampında hem dostluk hem de eğlenceli bir çok aktivite yaşayan yavrukurtlar yaptıkları kampta temel izcilik bilgileri, arazi faaliyetleri, teknik iz ve işaretleri  konularında  açık hava faaliyetlerinde bulundular.Gece yürüyüşü yaparak dikkat seviyelerini arttıran izciler, kendilerine olan güvenlerini daha da geliştirmiş oldular.

GÜNDÜZ " YAVRUKURTLARIN GELİŞİMİ İÇİN BU KAMPLAR ÇOK ÖNEMLİ"

Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü İzcilik Branşı Önderi Muzaffer Gündüz “kampımız çocuklar için son derce verimli geçti” diyerek izciliğin çocuklara doğa ve hayvan sevgisi aşıladığını ve onların kişisel gelişimine katkı sağladığını vurguladı. Doğada hayatta kalmanın temellerini öğrenen küçük yaştaki yavrukurtlar hem doğayla dost olmanın hem de  kalıcı dostluklar kurmanın önemini kamplarda öğreniyor. Kamplarda İzcilik ruhu edinen yavrukurtlar, doğa , hayvan ve insan sevgisini izci kamplarında edinerek hayat felsefesi haline getiriyor.

Gündüz "Bu faaliyetlerimizde bize maddi manevi destek olan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'a tüm ekibim adına teşekkür ediyorum" dedi.

KAMP ATEŞİ PROGRAMI İLE KAMPI TAMAMLADILAR

Yavrukurtlar son gün büyük bir kamp ateşi etrafında toplanarak izcilik marşları söyleyip, hazırladıkları oyunları sergilediler. Kamp ateşi programı ile kampı tamamlayan yavrukurtlar kamptan ayrılırken duygu dolu anlar yaşadılar.