Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlediği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Atletizm Federasyonu, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirdiği “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu ”  SEKA Park Sahilinde gerçekleştirildi.

Koşuya Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmalarının ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında “Bugün Cumhuriyetimizin 94. yılını kutluyoruz. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Sağlıklı yaşam için spor önemli. Bu anlamda halk koşusuna katkı sağlayan ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum”diyen Sayın Valimiz tüm yarışmacılara başarılar dileyerek, protokol üyeleri ile birlikte 3 kilometrelik halk koşusu ve ardından 10 kilometrelik Cumhuriyet Koşusunun startını verdiler.

3 kilometre Halk Koşusu’nda genel klasmanda erkeklerde Murat Kurtak birinci, Sinan Tatlı ikinci ve Berke Ertaş üçüncü oldu. Bayanlarda ise Bensu Bozdağ birinci, Ayşegül Gökçe, Gizem Akkuş üçüncülüğü elde etti. Halk Koşusu birincisine bin, ikinciye 900, üçüncüye 800 TL nakdi ödül verildi. 3 kilometre halk koşusunda dereceye giren sporcular madalya ve ödüllerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi’in elinden aldılar.

10 km profesyonel sporcuların katıldığı yarışta startı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker birlikte verdi. 10 kilometre koşusunda Kenya’dan üç sporcu dereceye girdi. Benard Sang birinci, Hıllarry Kırayo ikinci üçüncülüğü ise Kımutai Kiplimo elde etti. 10 kilometre bayanlar kategorisinde Kenya’dan Esther Chesang birinci, Sevilay Eytemiş ikinci ve Kenya’dan Stellah Barsosıo üçüncü oldu. 10 kilometre koşusunda birinciye 8 bin, ikinciye 6 bin, üçüncüye 4 bin TL nakdi ödül verildi. Dereceye giren sporcular madalya ve ödüllerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar verdi.

Cumhuriyet Koşusu Çocuk Maratonu’na 2 bin çocuk katıldı. Sekapark alanı içerisinde yapılan 1 kilometre mesafeli Çocuk Maratonu’nda tüm çocuklara anı madalyası verildi.