Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 09-15 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Sicil Lisans Otomasyon Sistemine Kayıtlı 411 amatör spor kulübüne malzeme dağıtım töreni, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonunda düzenlenen törene; Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Muzaffer Çintimar, kulüp başkanları ve sporcular katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Minik cimnastik sporcularının sergilediği gösteri ardından İzmit Halk Eğitim Merkezi halkoyunları ekibinin Artvin yöresi folklor gösterisi büyük beğeni topladı.

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın ve Büyükşehir Belediye Bakan Vekili Zekeriya Özak’ın konuşmalarının ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmalarında; “Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Bakanlığımızca amatör spor kulüplerimize malzeme dağıtım töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sağlıklı yaşam tarzını benimseyerek, gençlerimizin olumsuzluklardan uzak kalması ve sağlıklı bireyler olması için spor faaliyetleri büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığımız tüm Türkiye’de çeşitli spor tesisleri yaparak, gençlerimizin hizmetine sunmaktadır. Bugün dağıtacağımız malzemelerin kulüplerimize hayırlı olmasını diliyorum ” diyen Sayın Valimiz tüm kulüplere başarı temennisinde bulundu.

Tören, Sicil Lisans Otomasyon Sistemine Kayıtlı 411 amatör spor kulübüne temel ihtiyaçları olan 5.700'şer (adet) spor çantası, eşofman, yağmurluk ve şort-tşört malzemeleri dağıtılarak tamamlandı.