Go¨nu¨llu¨ Genc¸lik Liderligˆi

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Gönüllü Gençlik Liderliği Programı, gençlerin kişisel ve toplumsal gelişimlerine katkı sağlayarak gönüllülük faaliyetlerine katılımı artırmayı hedeflemektedir. Gönüllü Gençlik Liderleri, 81 ilde yer alan Gençlik MerkezlerindeGenç Ofislerde ve Bakanlık tarafından düzenlenen çeşitli etkinlik ve projelerde aktif rol alarak hem kendi gelişimlerine katkıda bulunmakta hem de diğer gençlere örnek teşkil etmektedir.

 

Başvuru Şartları

 

Gönüllü Gençlik Lideri olabilmek için başvuru sahiplerinin aşağıdaki şartları sağlaması gerekmektedir:
• Üniversitelerin ön lisans veya lisans programlarında öğrenci olmak.
• İlan tarihi itibarıyla en az 6 aydır Gençlik Merkezi üyesi olmak.

 

Ayrıca, Gönüllü Gençlik Lideri seçiminde adayların aşağıda belirtilen kriterlere sahip olması tercih sebebi olacaktır:
• Bir üniversite öğretim üyesi, kamu veya sivil toplum kuruluşu yetkilisi tarafından verilmiş tavsiye mektubu sunmak.
• Gönüllü Gençlik Lideri olmak isteme nedenleri, katıldığı gönüllü faaliyetler ve gönüllü lider olursa yapmayı düşündüğü çalışmaları içeren bir motivasyon mektubu sunmak.
• Bakanlık faaliyetlerine son bir yıl içinde en az 12 defa katılmış olmak.
• Gönüllü olarak gençlik çalışmalarına katılmış olmak.

  • Son sınıf öğrencisi olmamak.
    Eğitsel, sosyal, kültürel, sportif etkinlikler gibi alanlarda sertifika veya katılım belgesine sahip olmak.

 

Başvuru Süreci ve Kontenjanlar

 

Gönüllü Gençlik Liderliği için başvurular 21 Ekim 2024 tarihinde sona erecektir.

Gençlik Merkezleri ve Genç Ofislerde yürütülen gençlik çalışmalarında gönüllü olarak görev almak üzere gençlerin aktif katılımlarına katkı sağlamayı amaçlayan program kapsamında 2 bin 462 Gönüllü Gençlik Lideri görevlendirilecek.

 

Gönüllü Gençlik Liderliğinde Sizi Ne Bekliyor

 

Bakanlığımız tarafından gönüllüğü teşvik etmek ve gençlik çalışmalarına aktif katılımı sağlamak amacıyla siz gençlere sunulan Gönüllü gençlik liderliğiyle, gençlerin sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol almasını sağlarken, birçok fırsat ve deneyim sunar. İşte sizi bekleyen bazı önemli noktalar:

 

    1. Kişisel Gelişim: Liderlik becerilerinizi geliştirme, iletişim, problem çözme ve takım çalışması gibi önemli yeteneklerinizi artırma fırsatı bulacaksınız.
    2. Ağ Oluşturma: Farklı geçmişlere sahip gençlerle tanışarak, geniş bir sosyal çevre edinme şansınız olacak.
    3. Topluma Katkı: Toplumsal sorunlara duyarlılık geliştirip, çeşitli projelerle toplumunuza katkı sağlama imkanı.
    4. Deneyim Kazanma: Organizasyon, proje yönetimi ve gönüllülük gibi konularda pratik deneyim edinerek, CV’nizi güçlendirebilirsiniz.
    5. Eğitim ve Atölyeler: Çeşitli eğitim programlarına katılma ve atölyelerde yer alma fırsatları ile bilgi ve becerilerinizi artırabilirsiniz.
    6. Etkileşim ve İlham: Diğer liderlerden ilham alarak, farklı bakış açıları geliştirme şansı bulacaksınız.

 

Gönüllü gençlik liderliği, sadece topluma katkı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda kişisel ve profesyonel gelişiminize de büyük katkılar sunar.

 

Bakanlığımız, Gönüllü Gençlik Liderlerine çeşitli teşvikler ve fırsatlar sunarak bu önemli göreve ilgiyi artırmayı hedeflemektedir:

 

1. Gönüllü Gençlik Lideri Kartı

Gönüllü Gençlik Liderlerine verilecek bu kart ile Bakanlığımız imkanlarından yararlanmada öncelik tanınabilecek.

 

2. Eğitim ve Sertifikalar

Gençlerin kişisel gelişimine katkı sağlayan alanlarda ve iş hayatına hazırlık sürecinde eğitim, seminer ve çalışmalara katılma imkanı sağlanacaktır.

 

3. Staj ve İş Fırsatları

Gönüllü Gençlik Liderleri, eğitim hayatı içerisinde yapması gereken stajlarına yönelik öncelikler bakanlığımızca sağlanacaktır.

 

4. Kişisel Gelişim ve Mentörlük Programları

Kişisel gelişim noktasında yetkinliğini gösteren Gönüllü Gençlik Liderlerinden, iş hayatlarında kolaylık sağlayacak olan mentör uygulamasına dahil edilebilecektir. Mentörler, Gönüllü Gençlik Liderlerine kariyer hedefleri ve kişisel gelişim süreçlerinde rehberlik edecektir.

 

5. Yurt İçi ve Yurt Dışı Programlara Katılım

Başarılı Gönüllü Gençlik Liderleri, Bakanlığımızın yurt içinde veya yurt dışında yürüttüğü projelere katılım sağlayarak kültürel deneyimlerini artırabilme ve Gönüllü Gençlik Liderliği süresince ücretsiz yurt imkanından yararlanabilme fırsatından yararlanabileceklerdir.

 

Gönüllü Gençlik Liderliği Alımında Puanlama Sistemi

Gönüllü Gençlik Liderliği alımında en az 70 puan alma şartı bulunmaktadır. Puanlama aşağıdaki kriterler doğrultusunda yapılacaktır:
• Tavsiye mektubu: 5 puan
• Motivasyon mektubu: 20 puan
• Bakanlık faaliyetlerine katılma durumu: 20 puan
• Gönüllü gençlik çalışmalarına katılma durumu: 20 puan
• Katılım belgesi veya sertifika: 15 puan
• Son sınıf öğrencisi olmamak: 10 puan
• Belirlenen lisans bölümlerinde öğrenim görmek: 10 puan

(Üniversitelerin en az lisans düzeyinde Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği, Rekreasyon, Egzersiz ve Spor Bilimleri, Resim, Müzik, Fotoğraf, Görsel Sanatlar, Seramik, Heykel, Geleneksel Türk Sanatları, El Sanatları, Grafik Sanatlar, Grafik Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı, İletişim ve Tasarımı, İletişim Bilimleri, Yeni Medya ve İletişim, Halkla İlişkiler, Radyo Televizyon ve Sinema bölümleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümleri ile bu bölümlere eşdeğerliği/denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerde öğrenim görüyor olmak.)

Başvuru Yapmak İçin Tıklayınız!