GENÇLİK MERKEZLERİMİZDE BU YAZ…

 

Gençlik Merkezlerimizde Bu Yaz da Etkinlik ve Atölye, Kulüp Çalışmaları ile dolu doluydu…

 

Gençlik merkezlerimiz bu yaz yine birbirinden renkli gençlik çalışmalarında bulundu. Yaz etkinlikleri gönüllü gençlerimize kişisel gelişimlerine de katkı sunmaya devam ederken hoşça vakit geçirmelerine de imkân tanıyor.

7 ayrı Gençlik Merkezi ve Genç Ofislerinde akademik, kişisel gelişim, sosyal ve sanatsal alanlarda olmak üzere birçok branşta Kocaeli’nde yaşayan tüm gençlere hitap eden 7 gençlik merkezi ve Genç Ofislerinde yaz kurslarıyla öğrencilerin eğitim sürecine destek verdiğimizi ifade edebiliriz Öğrencilerimizin tatillerini daha verimli hale getirdiğimizi düşünüyoruz. Yaz döneminde çeşitli kurslar düzenledik. Akademik, sosyal ve sanatsal branşlarda açtığımız kurslarla çocuklarımızın gelişim sürecine katkı sağlamayı hedefledik. Çocuklarımız kendilerini geliştirirken bir yandan da çeşitli aktivitelerle Hem eğlenip hem de kendilerini geliştirdiler.

 

İZMİT ULUSLARARASI GENÇLİK MERKEZİNDE NELER OLDU?

 

Akıl ve zekâ oyunları, drama, yöresel halk oyunları, dini ilimler atölyesi, dil atölyesi, yüzme eğitimi ile çocuklarımızın hem yaz okulu hem atölye çalışmalarıyla gelişimine katkıda bulundu. Symbol AVM’de Sosyal Medyadan Sosyal Meydana projesiyle gönüllü gençlerimiz Gençlik Merkezi Tanıtırken sosyal hayata katılma becerilerini desteklemeye çalıştık. Ulusal kamplarımız devam ederken Kültür ve Medeniyet Kamplarımızın da bolca yer aldığı yaz programımızda gençlerimiz çeşitli bölgelerin kültürel, tarihi yerlerini gezip görme ve bu vesileyle yeni dostluklar edinmeye fırsat buldu. Anadoluyuz Biz projesi ile Manisa’dan gelen gençlerimizi ağırlarken bizden bir ekip de Manisa’nın güzelliklerini keşfe çıktı. Merkezim her yerde etkinliklerimizle Yaz okulu şenliklerinde çocuklarımızın neşesinde payımızı aldık. Ayrıca 15 Temmuz, 30 Ağustos gibi zaferleri minnet ve coşku içerisinde yaşarken geçmişimizde yaşanan günleri yad ettik. Gönüllü patilerimiz çocuk sevenleriyle keyifli anılar biriktirdi. Çevrimiçi olarak sunumda bulunduğumuz okuma halkamızda okumalarımızı devam ettirerek kitap okuma alışkanlıklarımızı pekiştirdik. Gençliğin Katılımı ve Güçlendirilmesi projesi çocuklarımız için "Yabancılar İçin Türkçe Eğitimi" ile sosyalleşmeye katkıda bulunduk. 

 

DARICA GENÇLİK MERKEZİ’NDE NELER OLDU?

 

Merkezimizde bu yıl gerçekleştirdiğimiz “Yaz Okulu” programı kapsamında gençlerimiz; Kuran-ı Kerim, adab-ı muaşeret gibi derslerle değerler eğitimi alanında faaliyetlerde bulunduk.Sportif alanda  bocce, voleybol, futsal, körling, masa tenisi, badminton gibi etkinliklerle buluştuk.  Akıl zeka oyunları, atlı eğitimler, piknikler ve kültürel gezilerle eğlenceyle dolu dolu bir yaz geçirmiş oldular. İstanbul Saray Gezileri ile gençlerimiz tarihimizi ve medeniyetimizi öğrenme imkanı bulduk.

 

DERİNCE GENÇLİK MERKEZİNDE NELER OLDU?

Gençlerimiz Yaz Okulumuzda  serbest zamanlarını değerlendirmeye devam etti. Kuran-ı Kerim, Türkçe, Matematik ve İngilizce eğitimlerimizi eğlenceli aktivitelerle birlikte gerçekleştirdik. Temel eğitimler dışında Güzel Sanatlar Atölyesinde Resim ve Gitar, Kişisel Gelişim Atölyesinde Drama ve Akıl Zeka Oyunları, Sağlıklı Yaşam ve Spor Atölyesinde Taekwondo Eğitimlerini çocuklarımızla buluşturduk. Yüzme Bilmeyen kalmasın projesi kapsamında çocuklarımız havuzla buluştu ve eğlenceli dakikalar geçirdi. Hobi bahçemizi oluşturarak gençlerle beraber bahçemizi temizleyip, ürünleri ekerek ve toplayarak gençlerimizde çevre bilinci oluşmasına katkıda bulunduk. Düzenlediğimiz gezilerle gençlerimizin tarihi ve kültürel yerleri keşfetmesine katkıda bulunduk.

 

GEBZE GENÇLİK MERKEZİNDE NELER OLDU?

Yaz boyunca devam eden kültür, sanat, sosyal ve sportif faaliyetlerin gerçekleştirildiği Gençlik Kamplarımıza (Antalya , Samsun, Kastamonu, Bursa, Kırşehir) gençlerimizin katılımlarını sağladık.

 

Gençlerimiz Merkezimde  Bu Yaz kapsamında Yaz Okulumuzda Kuranı Kerim, Değerler Eğitimi, Akıl ve Zeka Oyunları, Okçuluk, Voleybol ve çeşitli etkinliklerle Piknik, Havuz, Buz Pateni,Hayvanat Bahçesi gezisi ve gönüllülük çalışmaları ile 2 aylık bir zaman zarfında dolu dolu eğlenerek öğrendiler.

 

Deneyap Atölyesi öğrencilerimiz Bilim Üsküdar ve Topkapı Sarayı gezileri ile hem bilimsel hem de tarih ve kültürel anlamda desteklendi. Akıl ve Zeka Oyunları ve Veli Öğrenci Atölyeleri gerçekleştirilerek gençlerimize aileleriyle birlikte kaliteli zaman geçirme imkanı sağlandı.

 

Gebze ve Dilovası'nda çeşitli STK ve Diyanet Yaz Okulları programlarında "Merkezim Her Yerde" etkinlikleri gerçekleştirilerek gençlerimizin eğlenceli vakit geçirmelerinin yanında Gençlik Merkezimizi daha yakından tanımalarına katkı sağlandı.

 

"Sosyal Medyadan Sosyal Meydana” inerek farkındalık çalışmaları yaptık, görev süresi dolan okul müdürlerimize yeni okullarında hayırlı olsun ziyaretleri gerçekleştirdik.

 

İşbirliği yaptığımız okullarımızla etkinlik/proje geliştirmeye ve çalışmaya devam ediyoruz.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma yürüyüşünü ve düzenlenen bir dizi program organize ettik ve  İstanbul'da Bakanlığımız tarafından organize edilen "Gençler Asla Unutma" programına katıldık.

 

GÖLCÜK GENÇLİK MERKEZİ’NDE NELER OLDU?

Merkezimde Bu Yaz faaliyetleri kapsamında Gölcük Gençlik Merkezi olarak gençlerimizle dolu dolu bir yaz geçirdik.

Yaz etkinliklerimizin en başında amaçladığımız Hobi Bahçemizi gençlerimizle beraber kurarak onların doğa ile bütünleşmesini sağladık.

Güzel sanatlar atölyemizin eğitimleri ile gençlerimizi resim becerilerini geliştirirken, keman bağlama kursları ile de müzik alanında yeteneklerini gösterdiler. Ayrıca dil alanında İngilizce ve İnovasyon Atölyesi kapsamında Kodlama ve Bilgisayar İşletmeliği kurslarını alarak gelişimlerine katkı da bulundular.

Gölcük Gençlik Merkezi gönüllü gençleri, kitap okuma halkaları ve akıl zeka oyunları alanında dolu dolu faaliyetlerde bulundular. Bunların yanında bedensel gelişimlerine sportif faaliyetler ile destek oldular.

KARTEPE GENÇLİK MERKEZİ’NDE NELER OLDU?

Merkezimde Bu Yaz etkinliklerinde Kartepe Gençlik Merkezimizde gerçekleştirilen Yaz Okuluna katılan gençlerimiz  değerler eğitimi, akıl zeka oyunları ve enstrüman kurslarının yanı sıra düzenlenen gezilerle  Kocaeli’nin doğal güzelliklerini keşfettiler.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kültür ve Medeniyet Kampları kapsamında Kartepe’li gençlerimiz Nevşehir’i tanıma ve gezme imkanı buldular.

 

Ayrıca gençlerimiz GSB Gençlik Kampları Yaz Dönemi kapsamında Bitlis ve Kastamonu Kamplarına katılım sağladılar

 

 

 

 

KÖRFEZ OLİMPİYAT GENÇLİK MERKEZİ’NDE NELER OLDU?

‘Yaz boyunca  devam eden gençlik kamplarımıza Antalya Manisa Mersin Kırşehir gençlik kamplarına gençlerimizle beraber katılım sağladık.

 

Merkezimizde Bu Yaz kapsamında Kuranı Kerim, Değerler Eğitimi, Akıl ve Zeka Oyunları, Satranç, Bağlama Gitar ve Drama kurslarıyla yüzlerce gencimize ulaşma imkanımız oldu.

 

"Sosyal Medyadan Sosyal Meydana” inerek farkındalık çalışmaları yaptık, görev süresi dolan okul müdürlerimize yeni okullarında hayırlı olsun ziyaretleri gerçekleştirdik.

 

İşbirliği yaptığımız okullarımızla etkinlik/proje geliştirmeye ve çalışmaya devam ediyoruz.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşünü ve düzenlenen bir dizi programa katılım sağlandı. Ayrıca STKlar ile ilçemizde düzenlenen etkinliklere gönüllü gençlerimizle katılım sağlandı