Kocaeli'nde Münazara Heyecanı Yaşanıyor! Gençler Türkiye Finaline Katılmak İçin Yarıştı 

İlimizde düzenlenen Münazara Ligi'nin heyecan dolu finali tamamlandı. Gençlerin iletişim ve tartışma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bu önemli etkinlikte, İlimizdeki lise ve üniversite kategorilerindeki öğrenciler İl Müdürümüz Gökhan YAVAŞER'in kura çekiminin ardından kıyasıya mücadele etti.

 

Lise ve Üniversite Kategorilerinde İlimizin Başarılı Yarışmacıları Belirlendi

10-11 Ekim ayında Körfez Olimpiyat Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen İl elemelerine katılan 13-17 yaş aralığındaki lise öğrencileri ve 18-25 yaş aralığındaki üniversite öğrencileri, ikişer kişilik takımlar halinde yarışmaya katıldı. Yoğun bir eleme sürecini aşan gençler, 14 Ekim Pazartesi günü Süleyman Demirel Kültür Merkezinde Münazara Ligi Kocaeli Finalinde bilgi birikimlerini ve ikna kabiliyetlerini sergileme fırsatı buldu.

Dereceye Girenler Bölge Finalleri'ne

Münazarada dereceye giren takımlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın belirlediği takvime göre düzenlenecek olan bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Bölge finallerinde başarılı olan takımlar ise Türkiye finallerinde ilimizi temsil etme şansı yakalayacak.

Lise Kategorisi Münazara Ligi Final Yarışma Sonuçları ve Bölge Finalinde İlimizi Temsil Edecek Takımlarımız

1. Takım Zeki Yiğit ÇARKTAN ve Hüseyin Atakan KUBAT

2. Takım Adil Alpaslan ÖZER ve Artun Burak KILIÇ

3. Takım Cenk GÜNAYDIN ve Barbaros Eren COŞKUN

4. Takım Jerfi Efe MERAL ve Kağan Dünya GÜZEY

 

 

Kategorisi Münazara Ligi Final Yarışma Sonuçları ve Bölge Finalinde İlimizi Temsil Edecek Takımlarımız

1.Takim Eda DEMİR ve Ümmühan Tuğba ERTÜRK

2.Takım Nur Efsan UZKANBAŞ ve Hilal KIŞLI

3.Takım Feyza Arslan ve Furkan AKYOL

4.Takım Fatma YALÇIN ve Melisa GÜLER

Münazara Ligi'nin Önemi

Münazara Ligi, gençlerin sadece bilgi ve becerilerini geliştirmelerine değil, aynı zamanda özgüvenlerini artırmalarına ve eleştirel düşünme yetilerini güçlendirmelerine de katkı sağlıyor. Bu tür etkinlikler, gençlerin geleceğe daha donanımlı bireyler olarak hazırlanmalarına önemli ölçüde destek oluyor.

 

 

 

 

Münazara Ligi Bölge Finalleri: Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından 21 Ekim-11 Kasım 2024 tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Marmara Bölge Finali ise 26-28 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Tüm takımlarımıza başarılar dileriz.