GENÇLİK HAFTASI VE 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI İLİMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI.

 Gençlerin; sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak, milli ve manevi değerlere saygılı, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşmiş sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla 15-21 Mayıs tarihlerini içine alan hafta Gençlik Haftası, 19 Mayıs ise Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı her yıl düzenli olarak kutlanıyor.

 

SPORCU VE GENÇLER MAKAM ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce başarılı gençler ve sporcularımızla Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı makam ziyaretleri gerçekleştirildi.

İL MÜDÜRÜ YAVAŞER 19 MAYIS ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKTI.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün Milli Mücadele'yi başlatmasının 105. yılı nedeniyle ilan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İzmit Kent Meydanında gerçekleşirken “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” töreninde İl Müdürü Gökhan YAVAŞER Anıtına çelenk sundu.

“Türkiye’nin Gücü, Gençliği” pankartıyla birlikte katılımcılar ve gençler bir arada anı hatıra fotoğraf çektirerek program sona erdi.

 

  KUTLAMALAR SÜLEYMAN DEMİREL KÜLTÜR MERKEZİNDE    DEVAM     ETTİ

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları SDKM’ de düzenlenen törenle devam etti. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programın akabinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın gençlik bayramı mesajı okundu. Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Kocaeli Valisi Seddar YAVUZ, Büyükşehir Belediye Başkan V. Berna ABİŞ, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer CANTÜRK, Baro Başkan V. Caner KARAKADILAR, Vali Yardımcısı Regaip Ahmet ÖZYİĞİT ve İsmail GÜLTEKİN, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya ÇELİKKAYA İl Emniyet Müdürü Faruk KARADUMAN, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Murat BOZKURT,  İl Milli Eğitim Müdürü Ömer AKMEŞEN,  İl Sağlık Müdürü Yüksel PEHLEVAN kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Günün anlam ve önemine dair konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Gökhan YAVAŞER, “Değerli gençler, sizler ülkemizin en büyük zenginliği için gençlerimize sahip çıkmak, yetenekleriyle potansiyellerini geliştirmek bizlerin en öncelikli görevidir. Gençler, sizler bilgiye aç, yeniklere hazır, donanımlı ve gelişimci gençler olarak ülkemizi daha ileriye taşıyacak olan güçsünüz. Dünü, bugünü ve yarını iyi tahliye ederek ve değerlendirerek gerekli her türlü hazırlığı yapacak ve Türkiye yüz yılına yön vereceksiniz. Değerli konuklar, bugün 19 Mayıs'ı kutlarken milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeli, geleceğe güvenle bakmak için çok çalışmalıyız. Tarihimizden aldığımız güç ve tecrübeleriyle ülkemizin kalkınması ve refahı için birlikte çalışmalı, asla düşmanlarımıza ve sömürgecilere fırsat vermemeliyiz.” dedi.

 Konuşma sonrası 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilk 3'e giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Programda öğrencilerin hazırladığı gösteriler izleyenlerle buluşturdu. Kocaeli Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan koro şiirler okudu, şarkıları ve türküleri seslendirdi. Programın sonunda Vali Yavuz ve protokol üyeleri, öğrencilerle fotoğraf çekildi.

19 MAYIS KUTLAMALARI FENER ALAYI İLE SON BULACAKTIR

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kapsamında saat 19.30’da başlayacak olan İzmit Kültür Tepesinden başlayıp Anıtpark'ta son bulacak olan Fener Alayı Yürüyüşü ’ne tüm halkımız davetlidir.