Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün her yıl düzenlediği geleneksel spor turnuvaları bu yıl bambaşka bir formatla gerçekleştirilecek.

Yurtlarda kalan gençlerin katılımıyla her yıl büyük bir coşkuyla geçen, eğlenceli anlara ve büyük çekişmelere sahne olan spor turnuvaları bu yıl lig usulüyle gerçekleştirilecek. 

Yurtlarda açılacak sportif kurslara başvurular başladı 

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünce yurtlarda barınan öğrencilerin beden ve ruh sağlığını korumak, sporu bir yaşam tarzı hâline getirmelerini sağlamak, dostluk ve kardeşlik ruhuyla yarışmanın önemini vurgulayarak yeni arkadaşlar edinmelerine yardımcı olmak amacıyla otuz sekiz ayrı spor dalında yurtlar arası spor etkinlikleri (YURTLİG) düzenlenecek.

YURTLİG’e yurtlarda açılacak spor kurslarında eğitim gören öğrenciler katılabilecek. Öğrencilerin ilgi alanlarına göre seçebileceği spor kursları uzman eğitmenler tarafından verilecek. 

Ücretsiz olarak gençlerin hizmetine sunulan spor kursları için başvurular yurtlarda kalan öğrencilere gönderilen link üzerinden alınmaya başladı. Geçtiğimiz yıl 111 bin 559 öğrencinin katıldığı kurslara bu yıl 200 bin öğrencinin başvurması bekleniyor.  

YURTLİG etapları, kurslara katılan öğrencilerden oluşan il/ilçe karmaları, bölge elemeleri ve Türkiye şampiyonasından oluşacak.