ARİLERİA TEKNOFEST2023 VE ULUSLARARASI İHA YARIŞMALARINA DENEYAP’TA HAZIRLANIYOR

 

Havacılıktan robotiğe, Teknolojiden Yapay Zeka’ya, Roketten Drone’a, kadar birçok kategoride hem ülkemizin sahip olduğu potansiyelleri hem de uluslararası çalışmaları bir araya getirerek bir çok projeyi uhdesinde barındıran TEKNOFEST’E ve 2002 yılından günümüze kadar İnsansız Hava sistemleri teknolojilerine ilgi uyandırmayı ve teşvik etmeyi amaçlayan Amerika’da gerçekleşecek Uluslararası İnsansız Hava Araçları (İHA) yarışması olan SUAS yarışmalarına olan hazırlıkları Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezleri DENEYAP atölyelerinde tüm hızıyla devam ediyor.

 

Kocaeli Üniversitesi Makine Kulübü çatısı altında 2016’da kurulmuş yarışmalarda ülkesini ve okulunu en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlayan, inovasyona, yerli ve milli teknolojiye önem veren, Amerika’da Vtol özelliği ile ülkemizin tek temsilcisi olacak takım; ürettikleri insansız hava aracında tamamen yerliliği hedeflemektedir. Aracın elektronik komponenti ESC kartı ve BMS çizimimden montajına kadar tamamen takım tarafından üretilmektedir. Araç mekanik olarak sıfırdan 3D modelleme programı ile tasarlanmış ve tüm parçaları baştan üretilmiştir. Hava Aracı teknik takımı GSB KUGEM ARİLERİA; 2016’da ilk defa Uluslararası İHA yarışmalarına,2021 ve 2022 yıllarında Uluslararası İnsansız Hava Yarışması kategorisinde TEKNOFEST’te katılarak ülkemizi ve okullarını en iyi şekilde temsil etti. 2023 yılı için ise Amerika’da düzenlenecek olan AUVSI SUAS ve TEKNOFEST yarışmalarına DENEYAP atölyelerinde çalışmalarını sürdürüyor.

 

Katıldıkları yarışmalar için İnsansız Hava Aracı yapan takım; araçlarını rahatça üretecekleri uygun bir atölye arayışında olup, aracı üretecekleri malzemelerin temin edilmesinde maddi anlamda zorlanan ve uluslararası yarışmalara katılırken ulaşım, konaklama gibi zorlukların üstesinden gelmekte güçlük çeken takım Gençlik Merkezimizin kapısını çaldı. Gençlik Merkezimiz yerli ve milli teknolojiye önem veren gençlerimizi yalnız bırakmamak için DENEYAP atölyemizin kapısını takımımıza açtı. Malzeme ihtiyaçlarını giderdi ve uluslararası yarışmalara katılırken yaşadıkları problemleri çözmelerine yardımcı oldu.

Amacı üreten, ufkunu açmak olan, ülkemize, yerli ve milli teknolojiye önem veren gençlerimizin her daim yanındayız.

GSB HEP YANINIZDA…