Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi, deprem afetinin ardından harekete geçerek, depremzedelere yardım etmek için 19 kişilik bir gönüllü ekibi oluşturdu. Ekip, içinde gönüllülerin de bulunduğu ve Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü himayesinde olan grup Gaziantep'e hareket etti.

Gaziantep'e varan ekip, İslâhiye ve Nurdağı ilçelerine giderek depremden etkilenen vatandaşların yardımına koştu. Ekip, kurulan çadır kentlerde ve konteyner kentlerde çeşitli etkinlikler düzenleyerek, depremzedelerin yaralarını sarmaya çalıştı. Özellikle, depremden etkilenen çocukların yaşadığı travmaların kalıcı olmaması adına psikososyal çalışmalar gerçekleştirildi.

Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün sunduğu imkânları kullanarak, 10 gün boyunca depremzedelere yardım etmek için çalışan ekip, deprem çocuklarına ve depremzedelerle gerçekleştirdiği faaliyetlerin ardından ilimize geri döndü.

Böylece, 11 ilimizi etkileyen deprem afetinin ardından Kocaeli Uluslararası Gençlik Merkezi tarafından yapılan çalışmalar depremzedelerin yaralarının bir nebze olsun sarılmasına yardımcı oldu.