Spor kültürünün tabana yayılması, hareket bilincinin her yaştan, her statüden bireyin günlük rutini haline getirilmesi amacıyla Avrupa’da çok sayıda farklı etkinliklerle kutlanan Avrupa Spor Haftası, Kocaeli’de kutlandı.

 

"Avrupa Spor Haftası Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri", Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu koordinasyonunda yapıldı.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla 81 ilde canlı bağlantılarla başlatılan programda sporcular hünerlerini sergiledi.

 

Avrupa Spor Haftası Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri kapsamında Kocaeli’de İzmit ilçe sahilinde bulunan Sekapark’da protokol ve sporcuların bisiklet sürüşü ve kortej yürüyüşüyle start aldı.
Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen programa çeşitli branşlarda faaliyet gösteren sporcuların gösterileri mobil canlı yayın aracılığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na aktarıldı. Programda çeşitli branş ’ta faaliyet gösteren sporcuların gösterileri de yer aldı. Vali Yardımcısı Ali ADA korona virüs ile mücadeleye dikkat çekerek maske mesafe ve hijyen konusunda sporcuları bilgilendirdi ve protokol üyeleri ile birlikte sporcuların gösterilerini izleyip onlarla sohbet etti. Sosyal Mesafeli Spor alanında Halk Oyunları, Karate, Eskrim, Masatenisi, Eğlenceli Atletizm, Bisiklet, Jimnastik ve Dart etkinlikleri gerçekleştirildi.

 

Programa Kocaeli Vali Yardımcısı Ali ADA, Gençlik ve Spor İl Müdürü V. Ziyaülhak SARIGÜL, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Şemsettin YILDIRIM, Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Levent ATALI, Gençlik Hizmetleri Müdürü Mert TEPEKIRAN, İzmit Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin YAŞAR, Okulsporları Şube Müdürü Turgay Bulut,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Barış Çoban, Futbol Hakemleri Derneği Başkanı Özhan KURT, STK’lar, Spor Kulüpleri, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (Atıcılık) Sporcuları, Sporcu Eğitim Merkezi (Judo, Eskrim, Atletizm) Sporcuları ve Halk Oyunları, Karate, Eskrim, Masatenisi, Eğlenceli Atletizm, Bisiklet, Jimnastik ve Dart sporcuları ve antrenörleri katıldı.