Türkiye’de afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için AFAD tarafından geliştirilen Afetlere Hazırlık Yılı başladı. Bu kapsamda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonunda Spor Tesisleri, Yurtlar, Gençlik Merkezleri personellerimiz olmak üzere toplam 120 personelimizin katılımı ile Afet bilinci, afetlerde alınacak tedbirler, afet öncesi ve sonrasında alınması gereken önlemlere ilişkin son derece verimli bir afet eğitimi verildi.

Ayrıca konferansa katılım sağlayan personellerimize Kocaeli İl Afet Müdahale Planı (KAMP) bünyesinde İl Müdürlüğümüzün destek çözüm ortağı olduğu  6 hizmet grubundaki görevleri ile ilgili bilgilendirme eğitimi de ayrıca verildi. Eğitim sonunda katılımcılara gerekli bilgilendirme broşürleri dağıtılmış, eğitim sonunda da AFAD İl Müdürlüğü envanterine kayıtlı afetlerde kullanılacak olan arama kurtarma ekipmanlarıyla dolu bir kurtarma aracı tanıtımı da eğitime katılan personellere tanıtıldı. 

Programa Kocaeli İl Afet Acil Durum İl Müdürü Salim TEKOĞUL  , Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Muzaffer ÇİNTİMAR,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurt Hizmetleri Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü AFAD birimi sorumlusu Fatih AĞIRTAŞ, Eğitim Sosyal  ve Kültür Faaliyet Müdürü Metin ÇİMLİ, Yurtlar, Spor Tesisleri ve Gençlik Merkezi personellerinin katılımıyla eğitim son buldu.