GSB EĞİTİM, DENEYİM VE UYGULAMA PORTALI AÇILDI. 

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan edu.gsb.gov.tr web sitesinde, alanında uzman ve deneyimli isimlerin yer aldığı çevrim içi kurslar, Türkiye'nin her yerindeki öğrenciler açık ve ücretsiz olarak uzaktan eğitimler yoluyla Hayat Becerileri sistemine rahatlıkla ulaşabilecek.

 

Gsb Eğitim, Deneyim ve Uygulama Portalıyla EYS Gençlik Eğitim kursları Bilim/Teknoloji, Değerler, Kültür/Sanat, Mesleki Bilgi ve Beceri, Yabancı Dil ve Spor Eğitim kursları dahil olmak üzere 437 eğitim içeriği  bulunuyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tüm tesisler (yurtlar-gençlik merkezleri-spor tesisleri) aynı zamanda eğitim tesisine dönüşüyor. 

 

Gençler için hazırlanan bu eğitim ortamlarında Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı bünyesinde düzenlenen eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde ders vermek üzere görevlendirilen eğitim görevlilerinin başvuru yapmaları, eğiticilerin verebilecekleri eğitimleri görebilmeleri ile birlikte gençlerin de verilen bu eğitimleri  görebileceği, kişisel envanter yolu ile kendi potansiyellerinin  farkına varacakları, ihtiyaç duydukları eğitime uzaktan ve yüz yüze ulaşabilmeleri amaçlanıyor.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan edu.gsb.gov.tr web sitesinde yer alan e-rehberlik sistemine, alanında uzman ve deneyimli isimlerin yer aldığı çevrim içi kurslar, Türkiye'nin her yerindeki öğrencilere açık ve ücretsiz olarak uzaktan eğitimler yoluyla Hayat Becerileri sistemine rahatlıkla ulaşmaları sağlanıyor.