Gençlik ve Spor Bakanlığı talimatlarıyla, koronavirüs salgınına karşı maske üretimi yapan kamu kuruluşlarına, Gençlik ve Spor  İl Müdürlüğü altında Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü'nde faaliyet gösteren Gençlik Merkezleri de katıldı.

Gençlere yönelik atölye ve kulüp faaliyetlerini internet ortamına taşıyan Kocaeli’deki Gençlik Merkezleri, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerinin alındığı atölyelerde  30 Mart 2020 tarihinden itibaren siperlik maske üretimine başladı. Üretim maliyeti 3 TL ile 5 TL arasında seyreden  piyasadaki satış fiyatı ortalama 30 TL olan siperlik maskelerden, günde yaklaşık 250 adet üretim kapasitesine ulaşan Gençlik Merkezleri, üretilen maskeleri sahada görev yapan başta sağlık çalışanları olmak üzere Sağlık çalışanları, Emniyet Çalışanları, Özel Sektör de vatandaşla bire bir muhatap olan çalışanlar ve Karantina Yurtlarımızda görevli çalışanlara ulaştırıyor.



“Üretimler Devam Ediyor”

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen üretim faaliyetiyle, Kocaeli’deki  Gençlik merkezlerinde bugüne 2000  adet siperlik maske üretimi yapıldı.



"Siperli Maskeler Sağlık Müdürlüğü'ne Teslim Edildi"

Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce, Sağlık İl Müdürlüğü Ziyaret edilerek tüm sağlık çalışanlarına 500 adet Siperli Maske teslim edildi. İhtiyaç olduğu takdirde yine iş başındayız diyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer ÇİNTİMAR, tüm sağlık ekiplerine ve çalışanlarına kolaylıklar diledi.  İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney'e teslim edilen siperlik maskeler için Ergüney de tüm sağlık çalışanları adına katkılarından dolayı İl Müdürü Çintimar'a teşekkürlerini iletti. Siperlerin üretiminde başta Gençlik Hizmetleri Müdürü Mert TEPEKIRAN ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden İl Müdürü Çintimar bu üretimde gönüllü olan  herkese teşekkür etti. Siperliklerin teslimatında Gençlik Hizmetleri Müdürü Mert TEPEKIRAN, Spor Hizmetleri Müdürü Ziyaülhak SARIGÜL, Yurt Hizmetleri Müdürü Hasan KARA ve Gönüllü Gençlerde bulundu.