2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları faaliyetlerinde Türkiye Birinciliği derecesi elde eden Sporcularımız ve organizasyon tertip kurulu üyeleri, düzenlenen törenle Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy tarafından ödüllendirildi.

Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda düzenlenen törene; Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Vali Yardımcısı Ali Ada, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, okul müdürleri, öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “ Gençlerimizin daha çok spor yapmaları konusunda büyük bir gayret içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz yıl Kocaeli’de belirli okullarımızda okuyan bütün öğrencilerimizin bir spor, sanat ve müzik dalı ile ilgilenmeleri konusunda bir proje başlatmıştık. Başlattığımız projeyi bu yıl daha da geliştirdik. Kocaeli genelinde geçtiğimiz yıl 33 okulumuzda uyguladığımız bu çalışmayı bu yıl 145 okulumuza ulaştırmış durumdayız. Buradaki temel amacımız; çocuklarımızın bir spor, sanat veya müzik dalıyla ilgilenmeleri ve kendilerinin bu alanlarda gelişmelerine katkı sağlayacak faaliyetler içerisinde yer almalarını sağlamaktır. Hedefimiz bu projemizi daha iyi bir noktaya taşımak ve okullarımızın bütününe süreç içerisinde yayabilmektir. Bugün okul sporları alanında faaliyet gösteren ve dereceye giren arkadaşlarımızı misafir ediyoruz. 


“Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi Kapsamı İçerisinde 5115 Çocuğumuz Bu Projeden Yararlandırılmıştır”

Kocaeli’de 23 okul spor kulübümüz var. Bunun sayısının artırılması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. 52 bin lisanslı sporcumuz, 72 bin geleneksel çocuk oyunları ilkokul fiziksel etkinlikleri kapsamı içerisinde çocuklarımızla yürüttüğümüz faaliyetler, 127 bin toplam öğrenci sporcu sayısıyla birlikte 345 bin ilk ve ortaöğretimde öğrencimize ulaşmış durumdayız. Bu toplam öğrenci sayımızın yaklaşık olarak %37’sine denk geliyor. Temennimiz bu sayımızı daha üst noktalara taşıyabilmektir. 

2018-2019 yılında Kocaeli olarak 134 Türkiye derecesi almış durumdayız. 13 tane Türkiye 4.’lüğü, 47 tane Türkiye 3.’lüğü, 29 tane Türkiye 2.’liği ve 45 tanede Türkiye 1.’liği elde edilmiştir. Bu önemli bir başarıdır. Bu başarını yakalanmasında emeği geçen il ve ilçe müdürlerimize, okul müdürlerimize, onları eğiten değerli beden eğitimi öğretmenlerimize ve antrenörlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hedefimiz önümüzdeki süreçte bu başarılarımızı daha üst noktalara taşımak ve daha farklı dereceleri elde edebilmektir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzle koordineli olarak yürüttüğü bir çok çalışma var. Yüzme bilmeyen kalmasın projesi kapsamı içerisinde 5115 çocuğumuz bu projeden yararlandırılmıştır. Geçtiğimiz yıl sportif yetenek taraması başlatılmıştı. Bu çalışmalar bu yılda devam ediyor. Geçen yıl 22 bin 534 öğrencimiz bu taramaya tabi tutulmuştu ve 3032 öğrencinin diğer öğrencilere göre sportif özellikleri daha fazla olduğu için bunlar farklı bir çalışma içerisine alınarak değerlendirilmiştir. Bir çok noktada amatör spor kulüplerimiz, diğer kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalar sürdürüyor. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere ilçe belediyelerimizin yürütülen bu faaliyetlerde önemli katkıları var. Bu anlamda kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarda yer alan, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle ailelerimize teşekkür ediyorum çünkü ailelerin desteği olmaz ise bu başarıyı yakalamak mümkün değil. Bu başarılarımızı daha iyi noktalara taşımak için bundan sonrada aynı kararlılıkla çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diyen Sayın Valimiz dereceye giren tüm öğrencilere başarılarının devam etmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları faaliyetlerinde Türkiye Birinciliği derecesi elde eden öğrencilere Başarı Belgesi, okul sporları faaliyetlerinde organizasyon tertip kurulu üyelerine de teşekkür belgesi vererek, tebrik etti ve onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.