Kocaeli’ de GSB Yaz Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları’nın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

 

Atatürk Spor Salonunda yoğun katılım ile gerçekleştirdiğimiz Yaz Spor Okulları açılış törenine; Vali Yardımcısı Ali ADA, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Yaşar ÇAKMAK, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Murat AYDIN, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Şemsettin YILDIRIM, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Hizmet Müdürlerimiz, İlçe Müdürlerimiz, veliler, antrenörler ve sporcularımızın katılımıyla gerçekleşti.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları açılış töreninde; Jimnastik, Halk Oyunları ve Basketbol Akrobasi Gösterisi gerçekleştirildi. Programı sporcular, antrenörlerimiz ve sporseverler heyecanla izledi.

 

Gösterilerin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Yaşar ÇAKMAK ve Kocaeli Vali Yardımcısı Ali ADA gençlere hitap ettiler. Sayın Vali Yardımcımız Ali ADA konuşmasında; “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğümüzce çocuk ve gençlerimiz ile engelli bireylerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda, 30 farklı branşta, 40 spor tesisimizde, 142 antrenörümüzün görev aldığı Yaz Spor Okullarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz.

 

Özellikle çocukların ve gençlerin fiziksel, zihinsel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayacak, yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sunulan GSB Spor Okulları kapsamında Atletizm, Basketbol, Badminton, Cimnastik, Bisiklet, Masa Tenisi, Okçuluk, Judo, Taekwondo, Halter, Güreş, Voleybol, Yüzme, Eskrim, Futbol, Karate, Buz Pateni, Buz Hokeyi, Hentbol, Tenis ve Boks gibi birçok farklı branşta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaz döneminde ücretsiz spor eğitimleri verilecek.

Ailelerimizin çocuklarını spora yönlendirmedeki duyarlılığı bizleri mutlu ediyor. İl Spor Merkezleri, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve toplumumuza sağlıklı nesiller yetiştirmek için büyük bir görevi yerine getiriyor.

 

"5-18 yaş grubunda okuyan, okul dışı çalışan ve çalışmayan çocuklarımıza yönelik spor okullarımıza kayıtlar devam etmektedir. Ailelerimiz çocuklarını gönül rahatlığıyla getirebilecekleri tesislerimizde spor yapanların arasından, yarının şampiyonları olabilecek kabiliyette çocuklarımızın çıkacağına inanıyoruz. Faaliyetlerimize katılan bütün çocuklarımıza ve gençlerimize aileleriyle birlikte teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyor, sağlıklı ve mutlu bir sporculuk dönemi geçirmelerini temenni ediyorum" dedi.