Elektronik Sporlar Nedir?

Elektronik spor, dünyanın dört bir yanından kişilerin internet aracılığıyla buluşup oyun oynayabileceği ya da belli zamanlarda düzenlenen uluslararası büyükelektronik spor organizasyonları aracılığıyla dünyanın farklı yerlerinden gelen insanların buluşup, oyun oynayabilecekleri bir spor olarak tanımlanabilir.



Elektronik Sporların Gençler Üzerinde Etkisi?


Elektronik bilgisayar oyunlarının, aktif spor yapan elit sporcular üzerinde yaptığı en önemli etkisi; sporcuların görsel yeteneklerinin belirgin şekilde olumlu yönde arttığıdır. Görsel yeteneğin artması sporcularda muhteşem bir hafıza kaydetme yeteneği oluşturmaktadır. Öyle ki, bu oyunları oynayan sporcularda bir noktaya çok dikkatli bir şekilde konsantre olmak, bir noktaya yoğunlaşmak, başka hiçbir şey düşünmeden sadece o noktaya yoğunlaşmak, onlara gerçek yaşamlarındaki sporlarda da benzer yoğunlaşma becerisi kazandırdığı görülmüştür.



TOA E-SPOR KULÜBÜ'NDEN ZİYARET

Ülkemizde yeni yeni faaliyet gösteren ve Gençlik Spor Bakanlığı Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonuna bağlı yürütülen  E-spor  Kocaeli'de TOA E-Sports Club Team Of Anatolia ( Anadolu'nun Takımı ) adı ile faaliyet gösteriyor, Türkiye ve Avrupadan Koç, Sporcu ve Piskoloğu'da bulunmakta olan gençlerin bir araya gelerek ilkleri oluşturduğu TOA E-Spor Kulübü yöneticileri ve koçu İl Müdürümüz Muzaffer ÇİNTİMAR'ı ziyaret etti. 




 TÜRKİYENİN EN BÜYÜK INTEL ESL TURNUVASINDA YARIŞIYORLAR.


Intel ESL Türkiye Şampiyonas ülkenin en büyük profesyonel organizasyonu ve Ülkenin her tarafından katılım yapan oyuncular Şampiyona için büyük bir yarışa giriyor. TOA E-Sports Club League Of Legends ve Counter Strike Global Offensive branşlarında sporcularıyla bir çok turnuvalara katılıyor.  ESL Türkiye turnuvasında Counter Strike Global Offensive oyunu ile  ESL Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı. 




DÜNYA İLE YARIŞIYORUZ GERİ KALMAK İSTEMİYORUZ


Kulüp Başkanı Ahmet BOZYEL , Takımlardan Sorumlu Koç Uğur Mahir Özkaya ve Kulüp Genel Menejeri Uğur Yılmaz  İl Müdürü Muzaffer ÇİNTİMAR'ı ziyaret etti. Kulübün yetkilileri kulübün geleceği ve projelerinden bahsetti, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. 

Görüşmeler ağırlıklı olarak bu sporun dünyadaki yeri, maddi bütcesi, ödül havuzu ve  tesisleşmesi ve ailelerin bu spora tepkileriyle alakalı olarak gelişti. Görüşmede Kulüp başkanı bu spor branşının sporculara velileri tarafından nasıl bakıldığını ve sporcularının maaşlı profesyonel olarak gündelik hayatlarından kopmayacak şekilde çalıştığını anlatırken, piskolog doktorlardan destek alınarak hayatlarına rahat birşekilde devam ettirdiğini aktardı. Sporcuların herkesin kendi evinden bu sporu yaptığını herkesin kendi maddi kaynaklarıyla bilgisayarlarıyla yarışmalara katıldığını ortak bir ağ üzerinden oynadıklarını aktardı. Oyuncuların eğitim seviyesinden de bahsedilirken, seviyenin gayet iyi olduğunu aktaran ülkeminizin en iyi üniversitelerinde okuyan öğrencilerimizin olduğunu aktaran başkan sıkıntımız bilgisayarları olan birlikte buluşabileceğimiz en azından birlikte bir kamp yapabileceğimiz bir alana ihtiyacımız var dedi ve görüşmeyi sonlandırdı. 

Kulübün bilgilerini alan ve E-sporların dünyadaki ve türkiyedeki yeri ve konumundan bilgisinin olduğunu ve büyük organizasyon şirketleri E-spor branşında bizlere başvurur ise tesislerimizde büyük organizasyonlar için  burada görmeyi isteriz ve birlikte organizasyon yapmak isteriseniz gençlerimize yer ayarlayabileceğinden söz etti. Hangi branşta olursa olsun spora ve sporcuya destek olmak ve spor tesislerinin sporcularla dolu olmasını gittikçe artarak devam etmesini isteyen İl Müdürü Muzaffer ÇİNTİMAR, Toa E-spor Kulübü ve yöneticilerine başarılar dileyerek turnuvalarda başarı beklediğini iletti. 

E-spor ile ilgili turnuvalar;

https://play.eslgaming.com/turkey





Kulüp ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.toaesports.com/