Gençlerin duygu düşüncelerini doğru ve sistematik bir biçimde ifade etmelerine katkı sağlamak, spordan sanata tarihten bilim-teknolojiye kadar birçok konuda bilgi birikimlerini artırmak amacıyla Türkiye Münazara Ligi İl Finali yarışması tamamlandı.

Uluslararası Gençlik Merkezi, Gebze Gençlik Merkezi, Gölcük Gençlik Merkezi, Körfez Gençlik Merkezinden her takım iki kişi olacak şekilde 18-24 yaş aralığındaki lisans ve ön lisans öğrencilerinin katılımı ile başladı. Yarışmalar fiziki olarak gerçekleştirilirken "Dijital Kitapların Ortaya Çıkması ile Basılı Kitapların Basımına Son Verilmelidir." konusu üzerinde yarışma yapıldı.

 Türkiye Münazara Ligi Kocaeli Finali yarışmalarında jüri üyelerinin oylarıyla yarışmacı takımların sıralamasıysa şöyle;

  GENÇLİK MERKEZİ YARIŞMACILARIN  ADI SOYADI TAKIM ADI

  1. Gebze Gençlik Merkezi  - Mehmet İbrahimbaş ve Muhammet Taha Erdoğan Praetor
  2. Uluslararası Gençlik Merkezi - Hannenur Açıkgöz ve Betül Elif Gülyeşil  Şeyh Piri Takımı  
  3. Körfez Gençlik Merkezi - Mert Palta ve Murat Göğçe        Zeka Küpü
  4.  Gölcük Gençlik Merkezi - Sümeyye Atlam ve Fatma Bayrak Gölcük GM

 İl Müdürü İbrahim AKTÜRK, Uluslararası Gençlik Merkezinde gençlerle ödül töreninde bir araya geldi. Başarılı gençlere ödüllerini takdim eden AKTÜRK Münazara Ligi bölge finallerinde İlimizi temsil etmeye hak kazanan gençlerimize başarılar diledi. Sıralamaya giren gençlerimize ödüllerini Gençlik Hizmetleri Müdürü Mert Tepekıran, Spor Hizmetleri Müdürü Ziyaülhak Sarıgül, Yurt Hizmetleri Müdürü Hasan Kara takdim etti.  

Birinci olan Gebze Gençlik Merkezi Praetor Takımı Mehmet İbrahimbaş ve Muhammet Taha Erdoğan 6 Mayıs 2021 tarihinde Balıkesir'de yapılacak olan Bölge Finalinde ilimizi temsil edecek.