Kocaeli’ndeki izci liderlerine AFAD Kocaeli eğitimcileri tarafından “Temel Afet Bilinci” eğitimi verildi.

İzci Liderleri doğal afetlere hazır

Kocaeli’ndeki izci liderlerine TİFAKE (Türkiye İzcilik Federasyonu Arama Kurtarma Ekibi) Kocaeli İl Ekibi ve AFAD Kocaeli tarafından Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi. AFAD Eğitim salonunda düzenlenen eğitime, Kocaeli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Salim Tekoğul, AFAD Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer, Türkiye İzcilik Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Önder Alioğlu ve Kocaeli izci liderleri katıldı. AFAD Kocaeli Eğitim ve Müdahale Şefi Sabahattin Yaşa’nın verdiği eğitimde afetlere hazırlık ve acil durumda yapılması gerekenler konusunda bilgilendirme yapıldı.

“AFETLERE HAZIRLIK ÇOK ÖNEMLİ”

AFAD Eğitim salonunda düzenlenen programda konuşma gerçekleştiren Kocaeli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Salim Tekoğul, gönüllü ordusu kurmanın afetlerdeki önemine vurgu yaptı. Afete Hazır Türkiye, Afete Hazır Aile Bilinçlendirme ve Eğitim kampanyası ile bugüne kadar binlerce gönüllüye ulaşıldığını belirten Tekoğul, “Afetlerde tüm devlet ve sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile ortak çalışıyoruz. Afetlerden önceki hazırlıklar çok önemli. Gerçekleşen afet sonrasında ilk 72 saat hayati öneme taşıyor” dedi.

AKTİF GÖREVE HAZIRIZ
Türkiye İzcilik Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Önder Alioğlu, “böylesine güzel eğitim fırsatını bizlere sunduğu için AFAD’a teşekkür ediyorum. Özellikle doğada arama kurtarma çalışmalarına katılabileceklerini ifade eden Alioğlu, İzcilerin 1999 Marmara Depreminde görev aldıklarını ve yaptıkları çalışmalarla ciddi bir tecrübeye sahip olduklarını aktardı. Alioğlu, meydana gelecek afetlerde arama kurtarma çalışmalarında AFAD edipleri ile birlikte aktif görev alabileceklerini de ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ

AFAD Kocaeli Eğitim Ve Müdahale Şefi Sabahattin Yaşa, eğitimde liderlere afetlerden önce, afet sırasında ve sonrasında neler yapılabileceğini aktardı. Afete hazır gençler, afete hazır aile, afete hazır okul ve afete hazır işyeri hedefi ile yola çıktıklarını ifade eden Sabahattin Yaşa: “Deprem ve doğal afet riskinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu yüzden 7/24 afetlere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Kentsel dönüşümün de bu konuda önemli bir yere sahiptir. 1999 Kocaeli depremindeki yaralanmaların % 50'si, ölümlerin % 3'ü yapısal olmayan elemanlardan kaynaklanmıştır” dedi.

SERTİFİKA TAKDİM EDİLDİ
Gerçekleşen Eğitim programının sonunda Kocaeli İzci liderlerine sertifika taktim edildi. Türkiye İzcilik Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Önder Alioğlu Sertifikasını, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Salim Tekoğul’dan teslim aldı. İl Temsilcisi Alioğlu günün anısına Salim Tekoğul’a izcilik rozeti takdim etti. AFAD Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer eğitime katılan diğer izci liderlerine sertifikalarını takdim etti.