Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün " Koşabiliyorken Koş"projesi kapsamında Gebze'de bir araya gelen ev hanımları sabah saatlerinde spor yaparken aynı zamanda kendi içlerinden oluşturulan ekiple halkoyunu öğrenmeye devam ediyor. Halk Oyunları öğreticisi Nurdan Sert yönetiminde çalışmalarına devam eden grup gösterilerine hazırlanırken ev hanımları önümüzdeki aylarda yapılacak festivalde sahne alarak bir ilki gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyor.

KOŞABİLİYORKEN KOŞ BAŞLADI.

Gebze İlçe Spor Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz yıl başlayan koşabiliyorken koş projesiyle 400 civarında katılımcı spor yapmaya başlarken özellikle orta ve üst yaş grubunun yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmıyor. Gebze Stadı ve Spor Salonunda devam eden çalışmalarda uzman antrenörler görev alırken proje sinema, gezi, seminer vb çeşitli sosyal çalışmalarla destekleniyor. Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar'ın da büyük önem verdiği çalışmalar diğer kurumlar tarafından da destekleniyor. Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan,Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve Başkan Yardımcısı Nilay Ayran'ın yakın ilgisi sayesinde sosyal ve sportif etkinliklerde bir araya gelen katılımcılar kendilerine gösterilen ilgiden oldukça memnun olduklarını belirtiyorlar.

PERŞEMBE GÜNÜ ESKİHİSAR SAHİLİ'NDE SPOR YAPILACAK

Koşabiliyorken Koş grubu 17 Nisan perşembe günü sabah saatlerinde Eskihisar etkinliğini gerçekleştirerek sahil sporunun ilk çalışmasını yapacak.Gebze Belediyesi tarafından tahsis edilecek otobüslerin 07:30'da stad önünden hareket edeceği belirtilen organizasyona katılımın yoğun olması bekleniyor