OLİMPİYAT SPORCUMUZ ONUR BALKAN TÜRKİYE BÜYÜK ERKEKLER YOL ŞAMPİYONU OLDU.

Türkiye Bisiklet Federasyonu 2017 Yılı Faaliyet programında yer alan “ Türkiye Büyük Erkek ve Master Erkek Bisiklet Şampiyonası Yol Yarışları" 28 Haziran -  01 Temmuz 2017 tarihlerinde Sakarya ilinde yapılan yarışlarla sona erdi.

29 Haziran’da ilk gün zamana karşı yapılan Yarışların ardından 1 Temmuzda da yol yarışları yapıldı. Adapazarı Belediyesi Teknik Birimler Şantiyesi’nden start alan Yarışlara Büyük Erkeklerde 54, Masterler (35-40-50 Yaş üstü) 76 olmak üzere toplam 130 sporcu katıldı.

Dağdibi’nden başlayan Yol yarışlarında bisikletçiler , Müezzinler sapağından dönüp tekrar başladıkları yerde yarışları 14 km ve 28 km'yi tamamladılar. Sıcak havaya rağmen birbirleri ile kıyasıya yarışan pedallar, nefes kesen yarışların ardından kürsüye çıktılar.

Ayrıca bu yarışlarla birlikte Olimpiyat sporcumuz, Onur Balkan 2016-2017 büyükler yol şampiyonluğunu ikinci kez kazanma başarısını göstermiş oldu.

Müsabakalar sonrasında başarılı olan sporculara ödüllerini Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanlarından İrfan Çelik ve Berat Alpan, , Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetim kurulu üyelerinden Mehmet Zeki Kutlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Eski başkanlarından Ünal Torun, Teknik Kurul Üyesi Nadir Yavuz takdim ettiler.

Sporculara verilen ödüllerin ardından Bisiklet Sporuna katkı verenlere ,Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Kocaeli Brisaspor, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü Derneği, Kocaeli Bisiklet Doğa ve Kocaeli Performans 41 spor Kulüpleri  olarak toplam 22 sporcu ile katıldığımız yarışmalarda 6 madalya kazanan kulüp ve sporcularımız aşağıdaki isimlerden oluşmuştur.

BÜYÜK ERKEK

KOCAELİ BRİSASPOR İKİNCİ GENEL TAKIM

ONUR BALKAN, KOCAELİ BRİSASPOR -  ÜÇÜNCÜ ZAMANA KARŞI YRŞ.

ONUR BALKAN,  BİRİNCİ YOL YRŞ.

NEVZAT KIRAL, KOCAELİ FERDİ BİRİNCİ ZAMANA KARŞI YRŞ.

NEVZAT KIRAL,  BİRİNCİ YOL YRŞ.

MEHMET BOZDEMİR, KOCAELİ GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ,  İKİNCİ ZAMANA KARŞI YRŞ.