Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu 2016-2017 Tekerlekli Sandalye Basketbol play-off maçında Beşiktaş RMK Marine - Kardemir Karabük Spor' u 80-71 yenerek lig şampiyonu oldu.

Şampiyon takım kupasını Kocaeli Valimiz Sayın Hasan Basri GÜZELOĞLU'nun elinden aldılar. 2. olan Kardemir Karabük Spor'un kupasını ise İzmit Kaymakamımız Sayın Ersin EMİROĞLU tarafından verildi.

Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonunda gerçekleşen müsabakada Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’na; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, Federasyon As Başkanı İlhami Kılıçkaya eşlik etti.

Beşiktaş RMK Marine’nin Kardemir Karabük Sporu 80-72 yenerek Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Liginin Şampiyon olduğu maçta Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında; “Öncelikle hem şampiyon olan Beşiktaş’ı, hem de bu organizasyona katılan bütün takımlarımızı kutluyorum. Ortaya koydukları sportmence çabayı içtenlikle tebrik ediyorum. Şampiyonluğu kazanan Beşiktaş’ı ayrıca kutluyorum. Bizler için Kocaeli’de gerçekleştirilmesi çok anlamlı olan bir organizasyon oldu. Bu nedenle değerli Federasyon başkanımıza ve katılan tüm kulüplerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye’nin sporun her alanında ve özellikle paralimpik olimpiyat spor başlıklarında büyük bir potansiyeli var. Bizimde bir inancımız var. Her bireyimizin önündeki engelleri kaldırma, onların hayata tutunmalarını sağlama ve iş hayatına katılmaları anlamında sorumluluklarımız var. O açıdan bütün spor branşları içerisinde bedensel engelli spor federasyonumuzun bütün çalışmalarını çok değerli buluyorum. Buna yatırım yapan ve destek veren kulüplerimizi tebrik ediyorum. Mücadele eden bütün kardeşlerimizin bu iradelerinden ve ortaya koydukları performanstan dolayı kutluyorum.” diyen Sayın Valimiz konuşmalarının ardından son final karşılaşmasındaki bütün sporcuları tebrik ederek, madalyalarını verdi.