4-7 Mayıs tarihleri arasında Kocaeli'nin ev sahipliği yaptığı Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nın son gününde Türkiye tarihi bir başarı yakaladı. Takım finallerinin yapıldığı günde erkek kumite takımı Fransa'yı mağlup ederek kürsünün en tepesine çıktı. Bayan kata takımı da üçüncülük maçında Almanya'yı geçerek bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye elde ettiği 14 madalya ile Avrupa Şampiyonaları tarihindeki en çok madalya sayısına ulaştı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, genel klasmanda Avrupa şampiyonu olan Karate Milli Takımı'nı telefonla bağlanarak elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik etti.

Tarih tekerrür etti

Son iki yıldır finalde karşılaştığı Fransa ile üçüncü kez buluşan erkek kumite takımımız, 2015'in ardından bir kez daha Avrupa'nın zirvesine çıktı. Uğur Aktaş , Serkan Yağcı, Enes Erkan, Rıdvan Kaptan, Gökhan Gündüz, Alparslan Yamanoğlu ve Muhammet Ali Yılmaz'dan oluşan ekip, Aktaş (4-3), Erkan (3-0) ve Kaptan'ın (9-2) galibiyetleriyle Fransa'yı toplamda 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

Bayan katacılar kürsüyü bırakmadı.

Son Avrupa üçüncüsü unvanıyla tatamiye çıkan bayan kata ekibi üçüncülük maçında Almanya ile karşılaştı. 2015 yılında İstanbul'daki finalde yendiği rakibi ile Kocaeli'de birkez daha karşılaşan Dilara Bozan, Gizem Şahin, Rabia Küsmüş ekibi, Alman ekibe şans tanımadı ve kürsünün üçüncü sırasına yerleşti.

Türkiye organizasyonda elde ettiği dört altın, dört gümüş ve altı bronz olmak üzere toplam 14 madalya ile ülkeler klasmanında Avrupa'nın zirvesine yerleşti. Listede Türkiye'ye en yakın ülke sekiz madalya toplayan İtalya olurken, İspanya beş madalyada kaldı.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan tebrik

Şampiyona sonunda elde ettiği başarılardan dolayı Karate Milli Takımı'yla telefon bağlantısı yapan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, madalya kazanan tüm sporcuları tebrik etti. Karate Milli Takımı'nı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sporcularla birlikte Türkiye tezahüratı yaptı.

Şampiyonanın ardından Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Avrupa Karate Federasyonu bayrağını, gelecek yıl şampiyonanın düzenleneceği Sırbistan'a teslim etti.