2016 Türkiye Bisiklet Federasyonu ve UCİ (Uluslararası Bisiklet Birligi) faaliyet programındaki son müsabaka olan yarışmalar 24-25 Eylül 2016  tarihinde İstabul/ Arnavutköy de gerçekleştirildi. Yarışlara ülkemizden ve yurt dışından olmak üzere toplam  138 sporcu katılım sağladı.

Yarışlar Rio Olimpiyatlarında yarışmış birçok sporcunun katılımı ile gerçekleşti. Katılımcılar sporculara yüksek puan veren bir yarışma olmasından dolayı kadınlarda Rio olimpiyat ikincisi ve erkeklerde olimpiyat 5. ve 9'uncusu olan sporcuları izleme fırsatı buldular. İlimiz adına katılan sporcularımız  elitler kategorisinde başarılı oldular fakat kürsüye çıkamadılar.

Ancak master erkekler kategorisinde NEVZAT KIRAL Kocaeli Ferdi master +40 ta ve MEHMET BOZDEMİR Kocaeli  Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü master +50 kategorilerinde tüm rakiplerini geride bırakarak birincilik kürsüsüne çıkma başarısını göstermişlerdir.

Yarışmaların yapılacağı parkur 'un 2017 yılı Avrupa Dağ Bisikleti Şampiyonası için daha uygun hale getirilmesi yönünde bilgi paylaşımı da ayrıca yapılmıştır.

Dereceye girenlere ödülleri Eski Bakan Abdurrahman Arıcı tarafından sporculara takdim edildi.