2016 yılının son bisiklet yol yarışmalarına Kocaeli olarak 3 kulüp ve ferdi sporculardan oluşan kafilemiz katılım sağladı. Ülkemizin farklı illerinden ve kulüplerinden 298 sporcunun katılımı ile yapılan müsabakalarda ilimiz sporcuları 14 kez kürsüye çıkma başarısını gösterdiler.

İlimizden dereceye giren sporcular ve kategorileri aşağıdaki gibi oluşmuştur.


NEVZAT KIRAL                                 MASTER ERKEK +40                 KOCAELİ FERDİ             BİRİNCİ    YOL YARIŞI
BRİSASPOR                                       GENÇ ERKEK TAKIM                KOCAELİ BRİSASPOR    BİRİNCİ    GENEL TAKIM
EŞREF BATUHAN PEKCAN             GENÇ ERKEK                             KOCAELİ BRİSASPOR    BİRİNCİ    YOL YRŞ.
BRİSASPOR                                       BÜYÜK ERKEK                           KOCAELİ BRİSASPOR    İKİNCİ       GENEL TAKIM     
NEVZAT KIRAL                                 MASTER ERKEK +40                 KOCAELİ FERDİ              İKİNCİ      KRITERYUM YRŞ.
HALİL İBRAHİM DOĞAN                YILDIZ ERKEK                            KOCAELİ BRİSASPOR     ÜÇÜNCÜ  KRITERYUM YRŞ.
KEMAL KÜÇÜKBAY                         BÜYÜK ERKEK                           KOCAELİ BRİSASPOR     ÜÇÜNCÜ YOL YRŞ.
MUSTAFA KÖKLÜ                            BÜYÜK ERKEK                          KOCAELİ BRİSASPOR     ÜÇÜNCÜ   KRITERYUM  YRŞ.
CANSU TÜRKMENOĞLU                 BÜYÜK KADIN                          KOCAELİ BRİSASPOR     BİRİNCİ       YOL YRŞ.
BEYZA KAHVECİ                               BÜYÜK KADIN                          KOCAELİ BRİSASPOR      ÜÇÜNCÜ   YOL YRŞ.
BEYZA KAHVECİ                               BÜYÜK KADIN                          KOCAELİ BRİSASPOR     BİRİNCİ KRITERYUM
MEHMET BOZDEMİR                       MASTER ERKEKE +50              KOCAELİ GENÇLİK HİZ.   BİRİNCİ   YOL YRŞ.
MEHMET BOZDEMİR                       MASTER ERKEK +50                KOCAELİ GENÇLİK HİZ.    İKİNCİ      KRITERYUM YRŞ.
ONUR TURGUT                                 GENÇ ERKEK                             KOCAELİ BRİSASPOR      ÜÇÜNCÜ  KRITERYUM YRŞ.

Ayrıca,
22 Eylül 2016 tarihinde Yine Alanya da yapılan Uluslararası Alanya C-1 Dağ Bisikleti Yarışmasında Kocaeli BRİSASPOR Kulübümüzden ABDÜLKADİR KELLECİ güçlü rakipleri arasından sıyrılarak üçüncülük kazanmıştır.

DİĞER bir müsabaka olan 23-25 Eylül 2016 tarihlerinde Edirne de yapılan BALKAN GENÇLER VE YILDIZLAR BİSİKLET YOL ŞAMPİYONASI da yarışan ve Türk bisiklet milli takımı teşkil eden Kocaeli BRİSASPOR sporcularımızdan  AHMET ÖRENCİK  balkan gençler yol şampiyonu ile ONUR TURGUT  balkan ikincisi ,Yıldız erkekler balkan yol şampiyonasında ise HALİL İBRAHİM DOĞAN balkan üçüncülüğünü kazanma başarısını göstermişlerdir.

İlimiz adına müsabakalarda başarılı olan sporcularımızı ve kulüplerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.