Tanıtımı yapılan Dilovası Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, toplam 4 bin 200 metrekare inşaat alanı üzerine kurulmuş olup, bodrum katında 2 adet masa tenisi salonu, 2 adet satranç ve 1 eğitmen odası ile soyunma odaları ile duşlar yer alıyor. Yapının zemin katı giriş fuayesi, yarı olimpik yüzme havuzu ve çocuk havuzundan oluşuyor. Ayrıca bu katta kafeterya, 2 adet antrenör odası, 2 adet soyunma odası ve büro birimleri yer alıyor. Birinci katta ise kat fuayesi, bay ve bayan fitness salonu, soyunma ve duş alanları, mescitler ve 94 kişilik seyirci tribünü bulunuyor.

Programa; Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Gençlik ve Spor İl Müdürü  Muzaffer Çintimar, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın konuşmalarının ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “ Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun tanıtım programında sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi, sağlıklı bir toplum yetiştirmek adına sporla ilgilenmeleri hepimizin ortak hedefidir. Bu noktada Büyükşehir Belediyemiz Kocaeli genelinde yüzme havuzları yaparak, vatandaşlarımızın hizmetine sunuyor. Dilovası ilçemizde de bugün yapımı tamamlanan bu yüzme havuzumuzun tanıtım toplantısındayız. 

Geçtiğimiz yıl Kocaeli Valiliği olarak öğrencilerimizin normal ders programları dışında müzik, sanat ve spor dallarıyla ilgilenmeleri adına pilot okullar seçerek, bir çalışma başlattık. İlk yıl 32 okulda bunu gerçekleştirdik. Bu yıl bu kapsamdaki okul sayımız 363’e çıktı. Toplamda 74 bin öğrencimi, bu kapsamda normal derslerinin dışında eğer pilot okul seçildiyse ya bir müzik, ya bir sanat, yada bir spor dalıyla ilgileniyor. Yaklaşık bu 75 bin civarındaki öğrencinin 40 bin sporla  1566’sı ise yüzme ile ilgileniyor. Tabiki yüzme havuzlarımız daha çok oldukça bu alana daha çok çocuğumuzun ilgisini çekme durumumuz olacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve onun şahsında emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 


Dilovası İlçemizi Önemsiyoruz


Dilovası bizim için önem verdiğimiz ilçelerin başında geliyor. Burada geçen yıl hayırseverimiz Polisan tarafından bir spor salonu,  kültür merkezi yapılmıştı ve açılışı gerçekleştirildi.  Dilovası ilçemizi önemsiyoruz. Dilovası ilçemizin eksikliklerinin giderilmesi konusunda gerek bakanlıklar bazında, gerekse  yerel yönetimler bazında büyük çalışmaları ortaya koyuyoruz. Bu anlamda geçmişte yaptığımız gibi bundan sonrada Dilovası ilçemizi daha iyi noktalara taşımak için bütün kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 


Bu Yüzme Havuzu Kullandıkça Yıpransın ki Bizde Bundan Mutluluk Duyalım


Hepinizin bildiği üzere Türk Silahlı Kuvvetleri sınır ötesinde bir operasyon gerçekleştiriyor. Bu noktada ülkemizin güvenliği için, oradaki terör unsurlarının yok edilmesi için büyük bir gayret ve özveriyle bu çalışmalar sürdürülüyor. Kocaeli’den, Dilovası’ndan Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu birkez daha ifade ediyoruz. Başta İdlib’de olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.  Bu bayrak altında özgürce yaşıyorsak bunu şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. Bu yüzme havuzu bundan sonra 24 saat çalışacak. Bu salonu boş bırakmadan çalıştırmaya devam edeceğiz. Kullandıkça yıpransın ki bizde bundan mutluluk duyalım. Bu anlamda gençlerimizi ve sadece çocuklarımızı değil, herkesi bu yüzme havuzundan yararlanmaya davet ediyorum.” diyen Sayın Valimiz  Dilovası Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri Dilovası Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu gezdiler.