30 BİNE YAKIN SPORCU

Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 09.00'da verdiği startla başladı.

Start noktasında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da yer aldı. Maraton, 15 ve 10 kilometre yarışları için 120 farklı ülkeden 30 bine yakın sporcunun kayıt yaptırdığı açıklandı.

BEKİR KARAYEL: "PARKUR ZORDU"

Erkeklerde Türk atletler adına en iyi dereceyi 2.19.52'lik derecesiyle 6. olan Bekir Karayel yaptı. Türk atletler sıralamasında ikinci olan Mert Girmalegesse, genel sıralamada 8. olurken, Yavuz Ağralı da 10. sırada yer aldı.


Maraton Koşusu'nda 6. olarak erkeklerde Türk atletler arasında en iyi dereceye imza atan Bekir Karayel ise Vodafone 37. İstanbul Maratonu parkurunun diğer yarışlara göre daha zor olduğunu ifade etti.

Hava sıcaklığının olumlu etkide bulunduğuna dikkati çeken Bekir Karayel, "Ama son 14 kilometrede şiddetli rüzgar vardı. Bu performansı kötü etkiledi " diye görüş belirtti.

Yarışın en ilginç sporcularından biri olan ve 25 kilometre boyunca ellerinde üç top çevirerek koşan Türk atlet Levent Denizci ise travmaya maruz kalan çocukların topluma yeniden kazandırılması için koştuğunu dile getirdi.

Kendisi için harika ve keyifli bir koşunun olduğunu vurgulayan Levent Denizci, şöyle devam etti:

"Elimden geldiğince üç top çevirmeye çalıştım. 25-26 kilometre bunu yaptım. Zaman zaman ara verdim. Projemizin ismi, travmaya maruz kalmış çocukların topluma kazandırılmasıdır. Toplum kuruluşlarının gelirlerini artırmaya yönelik bir çalışma yapıyoruz. Bunu bırakmayı düşünmüyorum. Tekrar tekrar projelerde yer alacağım."

PARKUR

Boğaziçi Köprüsü'ndeki gişelerin yaklaşık 250 metre gerisinden başlayan maratonda atletler, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inip, sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaştı. Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelecek maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya indi.

Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet'e çıktı. Sporcular, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının toplantı ve spor merkezi olan At Meydanı'nda, Sultanahmet Camisi'nin giriş kapısı ile Mısır Dikilitaşı'nın arasında yarışı tamamlandı.

"KADINA ŞİDDETE DUR DE"
Vodafone 37. İstanbul Maratonu, bu yıl kadın şiddetine karşı duyarlılık sağlamak için gerçekleştirildi. "Kadına şiddete dur de" temasıyla koşulan yarışla, kadına karşı şiddete dikkat çekildi.