2014 yılının kısa bir değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda basın mensuplarına çeşitli istatistiksel veriler eşliğinde bilgi verildi.

Toplantıya, başta İl Müdürümüz Muzaffer Çintimar olmak üzere sırasıyla Çetin Malkoç - Çayırova İlçe Müdürü, Sedat Karakaş - Karamürsel İlçe Müdürü,Murat Babaoğlu - Dilovası İlçe Müdürü,Hikmet Tatoğlu - Darıca İlçe Müdürü,Ekrem Kalkan - Başiskele İlçe Müdürü,Mücahit Sak - Gebze İlçe Müdürü,Ziyaülhak Sarıgül - İzmit İlçe Müdürü,Muhyettin Yıldırım - Gölcük İlçe Müdürü,Engin Yaşar - Spor Şube Müdürü,Bahri Tuğ - Personel Şube Müdürü,Metin Çimli - Tesisler ve İşletmeler Şube, Müdürü, Erol Arutan - Kartepe İlçe Müdürü ve Ömer Ataç - Uluslararası Gençlik Merkezi Müdürü katılım sağladılar.

İlimizdeki spor basınından  tanınmış birçok gazetecinin hazır bulunduğu toplantı öncesi kahvaltı gerçekleştirildi. Sonrasında 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilen sportif verilerin bulunduğu kısa bir sunum yapıldı. Sunumda sırası ile personel durumu, yıllara göre toplam lisaslı sporcu sayılarının karşılaştırılması, müsabaka sayıları, kulüp sayıları, milli sporcu toplamı (branş bazında), ulusal liglere katılım sağlayan takım sayıları, faaliyetlere katılımda ilk on branş, İl müdürlüğü ve özel beden eğitimi spor tesislerinin ilçe bazında dağılımı, 2014 yılı içerisndeki yatırımların ilçe bazındaki dağlımı ve gençlik merkezlerimizin üye ve faal katılımcı sayıları basın mensupları ile paylaşıldı. Ayrıca Türkiye Olimpik  Hazırlık Merkezinde devam eden çalışmalar hakkında da bilgiler verildi.

Soru ve cevap biçiminde devam eden basın toplantısı toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.