Yöneticiler Curling sporunu Eurosport’ta seyrettiklerini hep oynamak istediklerini ilimizde yapıldığını duyunca da bu spora başladıklarını ve bunu kulüp bazında yapmak ve devam ettirmek istediklerini  dile getirdiler.

Curling antrenörü ve Buz Pateni Kocaeli İl Temsilcisi Ata Yetişken’in desteği ile kulüp kurduklarını Türkiye Curling 2. Liginde oynamak için buz pateni sahasında 1 aydır çalıştıklarını söylediler. Körfez Curling Kulüp Başkanı Özcan Gümüş Kocaeli’ne Curling sahası yapılması için bilgi alış verişinde bulundu. İl Müdürü Muzaffer Çintimar’ın saha yapılması için çalışmalarının olduğunu bunun için yer sorununun olmadığını ve projelere açık olduğunu söyledi. Fgm Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Körfez Curling 2. Başkanı Musa Gürsoy ile Akpro Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akdoğan Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’a  2 yollu sahanın proje çalışmaları için  söz verdiler. Birlikte projeler üreterek spora destek olan Körfez Curling ve Akpro Curling yöneticilerine her zaman destek vereceğini söyleyen il Müdürü Muzaffer Çintimar kulüplere çalışmalarında başarılar diledi.

        Buz pateni Kocaeli il temsilcisi Ata Yetişken birlikte üretilen projelerin curling sporunun gelişmesi için çok faydalı olacağını dile getirdi. 1 aydır buz pateni sahasında antrenör Abdurrahman İşmuratlar hocamızla hafta sonu cumartesi ve pazar günleri yaptığımız çalışmalarda 3 kulüp haricinde 197 kişiyi curlingle tanıştırdık bunların içinden ilgisini çekenleri takım yapıp yeni kulüplerde oynatmak için çalışmalarının devam ettiğini anlatan Yetişken daha okullarda tanıtım çalışmaları yapacaklarını KOÜ BESYO nun da bu çalışmalarda destek olacağını dile getirdi. Curling sporunda yaş sınırı olmadığı için takımda baba oğul, ana kız oynayabiliyor. Böylelikle tam bir aile sporu diyebiliriz çalışmalarımız devam ediyor.   

        Bu arada Türkiye curling 1. Liginde oynayan Gençlik Hizmetleri Curling takımının 1. Ligde çok başarılı sonuçlar aldığını dile getiren Muzaffer Çintimar bu sporun sahası olmadan alınan başarıdan dolayı sporcularını ve antrenörlerini tebrik etti.

        Curling her biri dörder oyuncudan oluşan iki takımın dikdörtgen 45*5 metre bir buz üzerinde oynadıkları ve oyunun her alanında stratejinin hâkim olduğu olimpik bir spor dalıdır. Bu oyunda takımlar Curling taşlarını sıra ile buz üstünde kaydırarak hedefe doğru gönderirler. Atış seçimi ve taşın istenen yerde durdurulması için kompleks düşünce sistemi sebebiyle curling buzda satranç da denir.

      Curling taşı granitten imal edilen dairesel bir şekilde olan bir curling taşının ağırlığı 19.96kg dir.