Türkiye genelinde düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma programı kapsamında Kocaeli'de Gebze Gaziler Dağında Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı anma etkinliği gerçekleştirildi.

Sarıkamış Harekatı sırasında 90 bin Mehmetçiğin kötü hava şartları nedeniyle donarak şehit olmasının 100’üncü yıl dönümünde Sarıkamış’ta yapılan anma yürüyüşü Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonuyla bu yıl 81 ilde gerçekleştirildi. Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Gaziler Dağı Yürüyüş Parkı'nda da Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenlendi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Gaziler Dağı Yürüyüş Parkı'nda da Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenlendi. Kocaeli Valiliği,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün organizasyonuyla gerekleşen programa Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir YÜMNÜ Gebze İlçe Spor Müdürü Mücahit Sak, Dilovası Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat BABAOĞLU, Belediye Başkan Yardımcıları Engin GÜZEL, Sadık ALBAYRAK, Belediye Meclis Üyeleri, Gebze Kent Konseyi Başkanı Gültekin ŞENEL, İlçe Kütüphane Müdürü Tevhide BUĞAN, Kars-Erzurum-Ardahan-Sarıkamış Dernekleri ve İlk-Çev İzcileri başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, sporcular ve 7'den 77'ye çok sayıda vatandaş katıldı. Oluşturulan kortej de katılımcılar ellerinde bayraklarla yürüyerek Gaziler Dağı'nın tepesine çıktı.

Gaziler dağı zirvesinde bulunan alanda gerçekleşen anma töreninde kısa bir tiyatro gösterisi yapan Tiyatro Roza Sanat Merkezi oyuncuları yürüyüşe katılanları gözyaşına boğdu.Şehitlerin son anlarını yansıtan oyunlarıyla büyük takdir toplayan ekip seyircilerden tam not aldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Hasan Basri GÜZELOĞLU; "100 Yıl önce Allahuekber dağlarında bizlerin hür yaşaması için, bağımsız devletimizin, payidar milletimizin birlik ve beraberlik içinde kalması için vanlarını feda eden aziz şehitlerimizi bugün bir kez daha rahmet ve minnetle anmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Tam 100 yıl önce o zor şartlarda kar ve kışın aman vermez dağlarında inanç ve kararlılık içinde şehadete eriştiler. Bizler bugün Sarıkamış'ta başlayan bu destanın tüm kahramanlarını, Çanakkale'yi, Kurtuluş savaşımızın tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun" dedi.

Protokol Konuşmalarının ardından Çoban Mustafa Paşa Camisinin İmamı Hasan YAZICI, şehitlerimiz için dualar okudu. Okunan duaların ardından etkinliğe katılanlara çorba ve çay ikramı yapılarak anma programı son buldu.