Gençlik ve Spor Bakanlığımızca geleneksel olarak her yıl Ekini ayı içerisinde “Amatör Spor Haftası” adı altında faaliyetler düzenlenmektedir. Bu faaliyetler ile çocuk ve gençlerimizin spora teşvik edilmesi, halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi amaçlanmaktadır.

Amatör Spor Haftası ile sporcularda ve kulüplerde sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesi ve ülkemizde topyekün spor kültürünün oluşturulması hedeflenmiştir.Gençlerin spora yönelmesi ve amatör sporların bilinirliğinin arttırılması amacıyla geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Amatör Spor Haftası bu yıl 13-19 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen bir dizi programla kutlanmaktadır.

Bu kapsamda ilimizde faaliyetlerini sürdüren 273 kulübümüze bakanlığımızca gönderilen spor malzemeleri dağıtım töreni Atatürk Spor Salonunda gerçekleştiridi. Uluslararası Gençlik Merkezi Mehteran Takımının gösterisi, Saygı Duruşu -İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Jimnastik Ekibinden minik cimnastikçilerin gösterilerini sergilemesi ve akabinde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat AYDIN',Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Temsilcisi Hukuk Müşaviri Sn. Cafer GEYİK, Belediye Başkan Yrd. İbrahim BULUT ve Vali Yardımcımız  Abdullah ETİL'in konuşmalarını gerçekleştirmişlerdir. .

Amatör Spor Kulüplerimize spor malzemesi dağıtım töreni ile birlikte 81 ilimizdeki Amatör Spor Kulüplerine Bakanlığımızca alınan malzemelerin dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

2014-2015 sezonunda sporcularımıza ve spor kulüplerimize başarılar dileriz.