Her iki müsabakaya Kocaeli olarak Kocaeli brisaspor, Kocaeli Gençlik Hizmetler spor ile Kocaeli Bisiklet ve Doğa sporları sporcularından oluşan 21 kişilik sporcu kafilemiz ile katıldık.

Azdavayda yapılan müsabakalarda elit erkeklerde Kocaeli Brisaspor  dan Abdülkadir Kelleci 1.,Elit Bayanlarda aynı kulüpten Cansu Türkmenoğlu 3.,Master erkeklerde aynı kulüpten Nevzat Kıral 2. Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor Kulübünden Mehmet Bozdemir 3.'lük kazanarak kürsüye çıkmışlar ve sporcuların altın para odülleri Kastamonu Valisi ve Azdavay Belediye başkanı tarafından  takdim edilmiştir.

Ahlatt ta Ahlat Belediyesi'nin katkı ve desteklerinin yanı sıra, Gençlik Ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Uluslararası Bisiklet Federasyonu (UCİ), Bitlis Valiliği ile Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanlığı tarafından organize edilen yarışmaya İran, Türkiye ve Gürcistan'dan sporcular katıldı.

İlçede düzenlenen bisiklet yarışı 6 kategoride 63 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. İlçenin tarihi mekanlarından olan Kale Mahallesi içerisinde yapılan bisiklet yarışı oldukça çekişmeli geçti. Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun faaliyet programlarında yer alan "Uluslararası Dağ Bisikleti" yarışmaları  6 kategoride gerçekleşti. Bu kategoriler; Elite Men, Elite Women, genç erkek, masterlar, U17 ve U15 Yarışmalara İran  Gürcistan Azerbaycan dan sporcular katılıyor. Yapılan yarışmada dereceye giren sporcular almış oldukları puanlarla 2016 Olimpiyatlarına gitmeye hak kazanacaklar.

İstanbul,Kocaeli, Ankara, Eskişehir, Antalya ve Nevşehir gibi birçok şehirden sporcu yarışmalara katıldı. Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, yarışmanın kaybedeni olmadığını belirterek, tüm sporculara katıldıkları için teşekkür etti.Yapılan konuşmaların ardından dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi.Yarışmada elit erkek kategorisinde birinciliği Türkiye'den Abdulkadir Kelleci KOCAELİ BRİSASPOR,.elit bayan kategorisinde ise üçüüncü Türkye'den  Cansu Türkmenoğlu Kocaeli Brisaspor aldı.Genç erkeklerde ise birinci ONUR BALKAN ile üçüncü YUNUS EMRE YILMAZ Kocaeli Brisaspor bu müsabakada  ikinci olan sporcumuz TOLGA AKDENİZ ve diğer üç genç sporcumuz KOCAELİ THOM sporcularımızdır.Ayrıca  Master erkekler kategorisinde Kocaeli Gençlik Hizmetler spor kulübünden YAKUP KADIOĞLU ikinci MEHMET BOZDEMİR üçüncü olmuşladır.Yarışmacılara; Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, Ahlat Kaymakamı , Ahlat İlçe Jandarma Komutanı , Ahlat Emniyet Müdürü, İlçe Belediye Başkanı , Tatvan Belediye Başkanı ve Adilcevaz Belediye Başkanı  tarafından madalyaları verildi. Sporcularımızı almış oldukları derecelerinden  dolayı kutluyor başarılarının önümüzdeki balkan şampiyonasında da , devamını diliyoruz.