Konya'da 9 Ekim'de başlayan TUR 2018'in 6. ve son etabı, Bursa-İstanbul'da yapıldı.Organizasyonda 22 saat 26 dakika 16 saniyelik derecesiyle ilk sırayı elde eden Eduard Prades Reverter'e ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın verdi. Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen ödül töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Kasapoğlu, 54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun bu yıl ilklere sahne olduğunu söyleyerek, " Yarışmacıların Avrasya Tüneli’ni kullanarak denizin altından kıtalararası geçiş yapması dünya bisiklet turları adına bir ilk oldu. Bu anlamda da heyecan vericiydi" dedi.

"Bu Tarihi Atmosferde İzlemek Çok Keyifliydi"

Turun son etabında Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nden geçildiğini söyleyen Bakan Kasapoğlu,"Her zaman olduğu gibi çok heyecanlı bir final oldu. İstanbul’umuzun, bu tarihi atmosferinde izlemek çok keyifliydi. Genel klasman şampiyonu olan Reverter ve Bursa-İstanbul etabını kazanan Sam Bennett’i tebrik ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Türkiye'nin tanıtımı açısından da önemli bir organizasyon olduğunu hatırlatan Bakan Kasapoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Ülkemiz, bu yarış vesilesiyle de güzel bir tanıtıma sahne oldu. Yaklaşık 700 milyon kişinin izlediği bir yarıştı. Ülkemizin doğal, tarihi güzelliklerini dünyanın beğenisine bu yarış vesilesiyle sunulmuş oldu. Bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Organizasyonda hiç etap galibiyeti bulunmayan Prades Reverter, 22 saat 26 dakika 16 saniyelik derecesiyle ilk sırada yer aldı. Aynı süreyi almasına rağmen genel derecede İspanyol sporcunun gerisinde kalan Kazakistanlı Alexey Lutsenko, ikinci oldu. Bu 2 sporcuyu 4 saniye geriden takip eden Team Katusha Alpecin'den Avustralyalı bisikletçi Nathan Haas ise turu üçüncü tamamladı.

Öte yandan Türkiye Milli Takımı'ndan Onur Balkan ise organizasyonda üst üste ikinci kez Türkiye Güzellikleri Klasmanı'nı zirvede bitirerek beyaz mayoyu elde etti. TUR 2018'de yeşil mayoyu (sprint) İrlandalı Sam Bennett ve kırmızı mayoyu (tırmanış) ise Sloven Grega Bole kazandı.