Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından düzenlenen Dalga Sörfü Türkiye Şampiyonası Ödül Töreni Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kandıra Babalı Sörf Köyü'nde düzenlenen ödül törenine; Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Kandıra Kaymakamı Mehmet Ünal, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyon Başkanı Cüneyt Şensoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı Ali Bilge, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, Dalga Sörfü Türkiye Şampiyonası birincisi Yasin Pehlivan, ikincisi Aziz Demir ve üçüncüsü Ömer Faruk Yıldız’ı tebrik ederek, plaketlerini verdi.

Kategorilerde derece yapan sporcular 2018 yılı Dalga Sörfü Milli Takımını oluşturarak, Tokyo’da düzenlenecek olan 2020 Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil etmek için mücadele edecek.

STAND UP PADDLE (SUP)

1-Yasin Pehlivan: Kocaeli

2-Aziz Demir: Kocaeli

3-Ömer Faruk Yıldız: Kocaeli

LONGBOARD KADINLAR

1-Aleyna Hadimoğlu: Kocaeli

2-Açılay Meriç: İstanbul

3- Elif Naz Doğan: Kocaeli

LONGBOARD ERKEKLER

1-Yasin Pehlivan: Kocaeli

2-Hüseyin Efe Güler: İstanbul

3-Atilla Şenol: İstanbul