Gölcük Belediyesi, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölcük Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği ile “Gölcük’te Öğrenci Olmak Projesi” kapsamında Okullararası Satranç turnuvası Gölcük Belediyesi Kongre Sarayında başladı.

İlçe genelinden 342 satranç sporcusunun katılım sağladığı Satranç turnuvası İlkokullar, Ortaokullar ve Liseler arasında Küçükler, Yıldızlar ve Gençler olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirilecek. İlkokullardan 178 sporcu, Ortaokullardan 93 sporcu, Liselerden 71 sporcu olmak üzere toplamda 342 sporcu mücadele edecek.

İl Müdürümüz konuşmasına Türkiye Şampiyonasında şampiyon olan Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi sporcularına teşekkür ederek başladı. İl Müdürümüz, İsrail'de yapılacak olan Dünya Şampiyonasında bayrağımızı en güzel yerde dalgalandıracaklarına inancım tamdır. Seneler önce yaptığımız bu tür organizasyonlarda salonları dolduramıyorduk. Geldiğimiz noktada görülüyor ki , başta yerel belediyelerimizin ve büyükşehir belediye başkanımızın özellikle spora bakış açısı sayesinde satranç organizasyonlarımız salonlara sığmaz oldu. Bunun sebebi; emin olun ki bu güzel ülkemizin geleceğine verilen değerdendir. Yapılan bu çalışmalar bu çocuklarımızın gelecekte iyi birer yönetici olacağının göstergesidir. Bu çocuklarımızın her biri bundan on beş yıl sonra bu ülkenin geleceğine imza atacak insanlardır. Kocaeli'nde yaşamak bir şans, ancak Gölcük'te öğrenci olmakta ayrı bir şans. Ben öğrencilerimize bu imkanı veren Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş'e ve ekibine teşekkür ediyorum. Organizasyona katılan öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi

Turnuvanın açılışına, İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Gölcük Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan, Gölcük Gençlik Merkezi Müdürü İsmet Ormancıoğlu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Gölcük Belediye Spor Birimi görevlileri, turnuvaya katılan okulların müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.