Türkiye’nin geleceğini şekillendiren milli sanayi hamlesi ve mühendislik çalışmalarının tartışılacağı ve Türkiye’nin 12 ilinde düzenlenecek olan Kredi ve Yurtlar Kurumu Geleneksel “3. Tematik Kış Kampı” programı, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak ve Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Ticaret Odası Burhan Kasım Meclis Salonunda düzenlenen programa; Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak ve Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Zeki Aygün, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdür Vekili Akif Aktaş, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Akın Doğan, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Muzaffer Çintimar, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Nedim Aslan, çeşitli illerden gelen üniversite öğrencileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Osman Aşkın Bak ise yaptığı konuşmalarında; “ Kredi ve Yurtlar Kurumumuzun düzenlediği Kış Kampı programında sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Çağımız bilgi çağı. Bilgiyi yöneten ve en iyi şekilde değerlendiren ülkeler dünyada öne geçecekler. Dolayısıyla AR-GE, inovasyon ve yapay zekaya yapılan yatırımlarla ülkeler dünyada yer alacaklar. Bugün Kocaeli’de Bilişim Vadisi projesi gerçekleşiyor. Kredi Yurtlar Kurumumuzun 12 ayrı dalda yaptığı bu kış kampları gerçekten önemli. Türkiye’nin büyüme ve gelişmeye ihtiyacı var. Sizlerde bizim geleceğimizsiniz. Sayın Cumhurbaşkanımız gençlere çok değer veriyor. Özellikle teknolojinin gelişmesi için çok çaba sarf ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere aşıladığı en önemli konu özgüvendir. Özgüven sizi başarabilecek güce kavuşturur.

“KOCAELİ’DE PEK ÇOK SANAYİ KURULUŞU VAR VE BUNLAR KATMA DEĞER ÜRETİYOR”

Artık biz yüksek teknolojiye geçmek durumundayız. Bunun da kapısı inovasyon, girişimcilik, AR-GE’den geçiyor. Bizim ülke olarak sanayi sürecimizi artırmamız gerekiyor. Kocaeli bunun eşiğidir. Kocaeli’de pek çok sanayi kuruluşu var ve katma değer üretiyor. Gençlerimiz kredi ve Yurtlar Kurumunun yurtlarında kalırken bizler onların barınma ve yemek ihtiyacını karşılayacak bir süreç içerisinde olmak istemiyoruz. Biz hayatta faydalı olacak pek çok konuyu onlara vermek istiyoruz. Kredi Yurtlar kurumunun yurtlarında kalan öğrencilerimizden teknolojiyi yarıştırmalarını istiyoruz. Yaklaşık 289 tane gençlik merkezimiz var. Gençlerimiz orada robot yapıyor ve robotlara futbol oynatıyorlar artık biz bu seviyelere geldik. Girişimcilik ruhunuzu asla kaybetmeyin. Siz farklı olup farklı işler yaparsanız onun getirisi daha fazla olacaktır. Ülkemizde yeni birçok yatırımlar yapılıyor. Bu coğrafyada güçlü kalabilmek içinde bunları yapmamız gerekiyor. Biz gençlerimize güveniyoruz. Sanayicilerimiz yatırım yapıyor, devletimiz çalışıyor. Gençlerimizin de heyecanlı olması gerekiyor. Gençlerimize projeleri için 50 bin TL’ye kadar destek veriyoruz. Kendi işine yapmak isteyenlere desteklerimiz devam edecektir. Ülkemizin daha iyi bir noktaya gelmesi için hep birlikte çalışmamız gerekiyor.

Gençlerimiz asla hayallerini bırakmasın ve özgüvenleri olsun. Yaptığınız işleri lütfen takip edin. Biz büyüyen, gelişen, güçlü Türkiye’yi istiyoruz. Aklınızı asla kiraya vermeyin, kendiniz kullanın. Kendinizi geliştirmek istiyorsanız sivil toplum kuruluşlarında görev alın. Yani özetle kendi dünyanızda kalmayın. Ev sahipliği için başta Sayın Valimize ve emeği bulunanlara teşekkür ediyorum.” diyen Sayın Bakanımız tüm katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından program çerçevesinde çeşitli illerden gelen üniversite öğrencileri,Sayın Bakanımıza günün anısına kitap ve plaket takdim ettiler. Sayın Bakanımız, Sayın Valimiz ve protokol üyeleri ise öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.