Cumhuriyet Bayramı Kutlama töreni Valilik A Kapısı Önünde gerçekleştirildi.

Kutlama Törenine; Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve eşi Sayın Hülya Aksoy’un yanısıra, Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Haydar Akar ve Fatma Hürriyet Kaplan, K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kazım Dalkıran ve eşi, Deniz Hava Üs Komutanı Tuğamiral Berker Emre Tok ve eşi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Vali Yardımcıları Dursun Balaban, Ekrem Erdoğan, Ahmet Büyükçelik, Beyazıt Tanç ve Osman Ekşi, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci ve eşi, İl Jandarma Alay Komutanı J.Albay Orman Aslan ve eşi, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurulularının temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda kişi katıldı.

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve beraberinde K.K. EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Tuğgeneral Kazım Dalkıran ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun halkı ve tören birliklerini selamlayarak, bayramını kutlamaları ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

İzmit Muammer Dereli Fen Lisesi öğrencileri Meryem Seçin’in okuduğu “80. yıl” adlı şiiri ve İsmail Muhtar’ın okuduğu “Cumhuriyet” adlı şiirlerin ardından Büyükşehir Belediyesi mehteren takımı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün konserleri büyük beğeni topladı.

İzmit Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin Artvin yöresi folklör gösterisinin ardından Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çevresinde düzenlen spor müsabakalarında dereceye girenlere Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy madalyalarını vererek, onları tebrik etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı geçit töreninin gerçeklemesiyle program son buldu.