DAMLA PROJESİ' KAPSAMINDA GÖNÜLLÜ GENÇLERDEN SAYIN VALİMİZE ZİYARET.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Damla Projesi' kapsamında gittikleri şehrin kültürünü ve yöre halkını yakından tanımak üzere ülkemizin çeşitli illerinden gelen 20 üniversite öğrencisi, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’a nezaket ziyaretinde bulundular.

Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete; Gençlik ve Spor il müdürü Muzaffer Çintimar, Gençlik ve Spor Bakanlığı “Damla Projesi” Eğitmeni Erol Öztamur ile 20 öğrenci katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’ın proje hakkında yaptığı kısa bilgilendirmenin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı “Damla Projesi” Eğitmeni Erol Öztamur projenin amacı ve işleyişi hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Misafir öğrencilerin kendilerini tanıtmalarının ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Kocaeli; Türkiye’nin önemli ve nüfus itibariyle 10. büyük şehridir. Ancak sanayisi itibariyle baktığımızda İstanbul’dan sonra en fazla sanayi kuruluşuna sahip ve Türkiye’nin ekonomisine çok önemli katkılar sağlayan bir ildir. Bu anlamda Türkiye’nin dış ticaretinin yaklaşık %17’sinin Kocaeli’de gerçekleştiğini paylaşmak istiyorum.

Kocaeli; Asya ve Avrupa kıtalarının birbirine bağlanması noktasında önemli bir konumda olması nedeniyle ulaşım akslarının üzerinden geçtiği bir ildir. Tarihi değerleri, doğal güzellikleri, sanayi ve ticaretiyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biridir. Bu projenin en güzel taraflarından birisi herkesin farklı bölgelerden geliyor olması ve bundan büyük memnuniyet duyuyorum. Toplum olarak hepimizde zaman zaman belli önyargılar var. Bu önyargıların ortadan kalkabilmesi için de insanların birbirini tanımaları gerekiyor. Bu proje; farklı bölgelerden gelen, gönüllülük esasına göre çalışılan ve bizde bu işin içerisinde yer almak istiyoruz diyenlerin yer aldığı bir proje.

Bu proje oldukça önemli bir projedir. Bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer almak da çalışma hayatınızda size farklı katkılar sağlayacaktır. Misafirlerimize Gebze Teknik Üniversitemiz ev sahipliği yapıyor. Zamanınızı ayırarak buraya gelmeniz beni çok mutlu etti. Böylesi bir sosyal sorumluluk projesi içinde yer aldığınız için ayrıca teşekkür ediyorum. ” diyen Sayın Valimize misafir öğrenciler projeye verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, çiçek ve plaket takdiminde bulundular.

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ziyaretin ardından öğrenciler ile günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.